Tron: Legacy ***

Tron: Legacy

Tron: Legacy. Een film met een erfenis. Disney’s origineel Tron uit 1982 is de loop der jaren een culthit geworden: een wat gammel verhaal maar voor die tijd state of the art special effects en computeranimatie. Het vervolg doet eigenlijk precies hetzelfde. Jeff Bridges als Kevin Flynn is weer van de partij en leeft nog steeds in The Grid. Dit keer is het zijn zoon Sam die in de virtuele wereld belandt en zijn weg terug naar de echte moet frisbee├źn. Het verhaal laat helaas na centrale personages uit te diepen en de teksten van Bridges zijn een storende echo van The Big Lebowski; hij speelt een soort Obiwan Dude. Het ontwerp van de binaire wereld en de lichtfietsen en de vele special effects daarentegen zijn weer-ga-loos. Ondersteund door een sterke soundtrack van Daft Punk is Tron: Legacy een feest voor de zintuigen. Ik heb de film in 2D gezien en naar verluidt voegt 3D niet heel veel toe, maar ik ga de film zeker nog een keer op het grootst mogelijke scherm kijken met een bril op. Vanaf 26 januari in de bioscoop. Leuke lamp trouwens.