My First Baby: de papafiets

Daddybike.com

Bij een voorzichtig proefritje op de mamafiets anderhalve maand geleden waren we duidelijk nog te vroeg voor Eve. Ze vond het maar eng, voorop in het stuurzitje. Inmiddels is ze sterker, groter en kan ze zelf al heel goed zitten. Ik kon een Daddybike testen: ‘de enige echte papafiets’. Dat is niet helemaal waar trouwens, Sparta heeft tegenwoordig de Papazone in zijn collectie, standaard voorzien van een kinderzadeltje op de stang (een kinderzitje is ook mogelijk). De Daddybike oogt elk geval degelijk. Bepaald geen looker maar robuust. Het gekozen materiaal en de dubbele stang maakt de fiets echter onnodig zwaar. Met één hand sturen, bijvoorbeeld om richting aan te geven, voelde niet relaxt. Het vervelendste vond ik nog dat ik niet vooruit kon afstappen, de ruimte tussen je lichaam en het kinderzitje is erg krap. Dat gaf me geen veilig gevoel. Het zitje botst bovendien tegen de bovenste stang, wat de draaicirkel van de fiets vrij groot maakt. Een bevriende fietskenner raadt me de GazelleNL aan. Wordt vervolgd dus, want Eve heeft de smaak te pakken.

Update feb 2011 :: De Daddybike Classic heeft een update gekregen. Het kinderzitje is een kleiner model van Bobike, waardoor de ruimte tussen stuur en zadel én de draaicirkel van de fiets is toegenomen. De fiets is er nu ook in twee framematen.

4 Replies to “My First Baby: de papafiets”

  1. Goed om te lezen dat Eve het testritje met de DaddyBike leuk vond! De eerste ritjes op de DaddyBike zijn even wennen. Vooral door het extra gewicht op je stuur. Qua wegligging rijdt een zwaardere fiets vaak prettiger. Ik heb nog wat meer informatie over de DaddyBike:

    De DaddyBike is de enige fiets die compleet met fietszitje, extra brede standaard, zacht bekleed stuur en stuurveer geleverd wordt. Vandaar ‘de enige echte’ papafiets. Een zadeltje op de stang is pas geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 3.

    Het zitje zorgt voor optimale veiligheid, ook voor de beentjes en de draaicirkel levert in de praktijk nauwelijks problemen op. Als je alleen op pad gaat, haal je het zitje los en is de draaicirkel weer 100%.

    De extra brede standaard in combinatie met de stuurveer zorgt ervoor dat je het passagiertje eenvoudig in het zitje plaatst. Deze unieke standaard en de stuurveer kom je alleen tegen bij de DaddyBike.

    De DaddyBike staat tot je beschikking om er beter aan te wennen en je zult merken dat hij de meest ideale vaderfiets is die er bestaat.

    Veel plezier!
    Daan van DaddyBike.com

  2. Ik kan je de Urban HPV aanbevelen: http://www.urban-fietsen.nl/. Nee, wordt ik niet voor betaald, maar heb ‘m zelf en blij mee. Is ook een stuk lichter dan bijv. de Sparta transporter van m’n vriendin.

    Tip: neem een damesmodel. Is een stuk makkelijker afstappen als je straks een zitje achterop hebt!

  3. De lak vd gazelle is zeer kwetsbaar, dat is echt een minpunt. Bovendien geen vast te zetten stuur of brede standaard. Ze zouden de mamafietsen in grotere framematen moeten maken? Een stang wil je echt niet met kind achterop.

Comments are closed.