The Social Network *****

The Social Network

De ontstaansgeschiedenis van Facebook heeft alles in zich waar Hollywood van smult: wraak, verraad, succes, nijd en seks. Aaron Sorkin bewerkte het magere boek over Facebook van Ben Mezrich tot een geweldig screenplay en David Fincher, een van mijn favoriete regisseurs, maakte er een dijk van een film mee. De Ivy League sfeer van Harvard waar Mark Zuckerberg studeert als hij Facebook begint, is spot on met prachtige artdirection. Het switchen tussen de aanloop en de juridische conflicten naderhand werkt in The Social Network heel goed. De spanning wordt knap opgebouwd, zelfs als je de geschiedenis al kent. Maar de film gaat niet zozeer over Facebook, alswel over Zuckerberg. Ik heb altijd een slecht gevoel gehad bij Facebook, omdat ik zijn bedenker niet vertrouw. De Zuckerberg in de film, gespeeld door Jesse Eisenberg, nuanceert dat plaatje. Een beetje. “You’re not an asshole Mark, you’re just trying too hard to be one.” The Social Network draait vanaf 28 oktober in de bioscoop.

Ook gezien:
Get Him to the Greek ***
Machete **
Predators ***

3 Replies to “The Social Network *****”

  1. 5 Sterren?! Geschiedvervalsing en Zuckerberg pleasen. “You’re not an asshole Mark, you’re just trying too hard to be one.” Yeah right… Ik vond het niet wat…

      1. Eeuuh ja niet wat. Als in ‘vond het niks’… Is dit een onbekende uitdrukking?

Comments are closed.