Gift Guides 2014 #selectedbymastercard

Ostrich Pillow

De feestdagen staan voor de deur. Tijd voor lijstjes en geschenken! Bij Bright hebben we voor de Bright Store toffe dingen ingeslagen, zoals nieuwe Touchscreen Gloves en diverse cases voor de iPhone 6 en 6 Plus. Tot 19 december betaal je bovendien geen verzendkosten. Nog meer tips vind je in de Bright Gift Guide 2014. In dat licht heeft Mastercard mij gevraagd voor zijn Selected By-serie met 10 tech tips te komen voor de feestdagen. M’n keuze is gevallen op onder andere een 4K TV, wearables, smart home en een heel bijzonder kussen. Enjoy!

Heropening Bright Store voor Vaderdag

Bright Store heropend

De heropening van de Bright Store brengt snellere bezorging, betere service en een aangevuld assortiment. Speciaal voor Vaderdag hebben we diverse speciale aanbiedingen. Bij een bestelling van 30 euro krijg je bovendien een oranje iPhone case (WK!) cadeau en bij 150 euro zelfs een Apple TV! Onder de nieuwe aanvullingen bevindt zich de lederen Leaf iPhone pouch van Atelier de l’Armée (afgebeeld) en nieuwe gear van Travelteq, iErnest, Mujjo en Nitmoi. Allemaal Dutch design.

Floris Hovers CARtoon #crtd67

CARtoon

CARtoon

Mijn zevende geschenk is gearriveerd bij m’n Curated abonnees. De brief:

December is speelgoedmaand. Voor jong en oud. Zo mag ik graag m’n oudste dochter van bijna vier enthousiast maken voor Playmobil. Ik heb er vroeger zelf jaren mee gespeeld. Maar oh wee als ze in de bosopstelling die ik voor haar bij elkaar verzameld heb een Lego of Duplo poppetje zet. ”Nee, die hoort er niet bij, Eve.” Arm kind. Het is ook lastig als ouder om jezelf in te houden als je het speelgoed stiekem nog steeds heel tof vindt. Ik ben erg benieuwd wat je met mijn gift van dit kwartaal gaat doen: aan een kleintje geven of zelf houden?
De maker is Floris Hovers, een van mijn favoriete Nederlandse ontwerpers die je mogelijk kent van zijn meubels zoals de Fixed stoel en onorthodox speelgoed als de Flessenboot en Archetoys. De laatste zijn kleine metalen autootjes met archetypische vormen die, als je het mij vraagt, te mooi zijn om aan je neefje of zoon te geven. Ze kunnen wel wat hebben hoor, die Archetoys, maar toch.
Dat dilemma ervoer ik ook bij de CARton autootjes die Hovers vorig jaar uitbracht. Opnieuw prachtige vormen, schoon van eenvoud, dit keer gemaakt van karton. Met het idee dat kids er zelf van alles op kunnen tekenen en plakken. En toen zag ik tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in oktober een prototype van Hovers’ derde lijn speelgoedauto’s. Ze hebben nog geen naam maar bestaan uit blokken en zijn uitgerust met cartooneske koplampen.
Je verrassing is een voor Curated exclusief gemaakte hybride tussen de CARton en het nieuwe model, dat Hovers volgend jaar in april op de designbeurs in Milaan definitief zal presenteren. Een overgangsmodel. Ik noem ‘m de CARtoon!

Je kunt je op mij of een van de andere curatoren abonneren voor 25 euro per kwartaal. Mijn volgende zending is half februari.