Tien jaar WordPress, tijd voor wat nieuws

Check die replica van Han Solo's laser gun dan!

Na een verhuizing (check Bright TV maandag), een verjaardag (van m’n oudste dochter), een hack (van deze site), een inbraak (bij Bright) en een paar feestdagen heb ik op de valreep van mijn kerstvakantie toch nog een gaatje gevonden om m’n persoonlijke site een grote beurt te geven. Dat was nodig. M’n eerste post met WordPress op deze site dateert van tien jaar geleden. De frequentie lag nooit hoog, maar sinds Bright onderdeel is geworden van RTL Nederland in de zomer van 2015 kwam er van bloggen weinig meer terecht. Ik heb daarom de homepage statisch gemaakt en van links voorzien naar sociale media waar ik wat actiever ben. Ik overweeg mijn schrijfinspanningen op Medium.com te verhogen, zeker gezien hun nieuwe koers, maar ik beloof niks 😉 Gelukkig nieuwjaar!

Vapen ligt onder vuur

vapen

Vapen is het nieuwe roken. In de VS zijn afgelopen week e-sigaretfabrikanten met nieuwe regulering klemgezet. In Europa is men als de dood dat vapen jongeren aanzet tot roken. Ik ben juist dankzij vapen gestopt met roken.

8 juli 2016. Ik heb die datum in iCal gemarkeerd, want het is de dag waarop ik begon met vapen. Ik heb sinds die dag geen sigaret meer opgestoken. Na pak ‘m beet 25 jaar roken, waarvan de laatste 15 circa een slof sigaretten per week, ben ik van de ene op de andere dag gestopt. De eerste paar dagen was ik wat edgy maar ben nu, een maand later, al zover dat ik me fitter voel, m’n rokershoest kwijt ben en sigaretten eigenlijk best wel vind stinken. (..) Vapen is veel minder ongezond voor je dan roken, het smaakt beter, het is leuker (een hele nieuwe wereld aan gadgets!) en als bonus is vapen ook nog eens goedkoper.

Lees mijn hele verhaal in Bright Ideas.

Loft op Nieuwendammerdijk te koop

Te koop

Ons loft van 160 m2 in pakhuis Insulinde op de geliefde Nieuwendammerdijk staat te koop. Met de enorme leefruimte, rondom ramen, een steigerterras op het zuiden met ligplaats, een beschut dakterras, een eigen parkeerplek en het dorpse karakter van Nieuwendam is dit appartement uniek in Amsterdam. Wij hebben er jaren met heel veel plezier gewoond, wellicht is het iets voor jou.