Quantum of Solace

Quantum of Solace

Gisteravond de 22e Bond gezien. Ik heb me prima vermaakt. Maar is Quantum of Solace eigenlijk wel een Bond film? Ik zag een soort Die Hard met een stuntman in de hoofdrol. Tekst heeft Daniel Craig bijna niet – nog minder dan de gemiddelde Bond volgens mij. Martini drinkt ie niet. De bloedmooie Aston Martin DBS rijdt ie meteen in het begin van de film aan gort. Met de leading Bond girl (Olga Kurylenko) gaat ie niet naar bed. Geen ‘Bond, James Bond’. Geen Q. En een hele vieze villain. Ja, ik heb een hele goede actiefilm gezien, echt petje af, en Craig is een goedgeklede, goedgesponsorde, free running blonde bikkel, maar Bond kun je deze film amper noemen. Aan de andere kant, je kunt ook zeggen dat Craig een moderne Bond is. Een die zijn one-liners en vaste drankjes en gadgets niet meer nodig heeft. Een Bond met liefdesverdriet. En eindelijk weer eens een goede theme song. Bond 2.0, ook goed.