Campions Top of the Lake in EYE

Top of the Lake

Je herkent Elisabeth Moss, de copywriter uit Mad Men. Ze speelt de hoofdrol in Top of the Lake, een zevendelige miniserie van de Nieuw-Zeelandse Jane Campion. De serie speelt zich daar ook af en is er opgenomen. Prachtige landschappen gegarandeerd. Moss speelt rechercheur Robin Griffin die tijdens een bezoek aan haar zieke moeder een zaak op zich neemt van een 12-jarig meisje dat zwanger blijkt te zijn en vervolgens vermist raakt. Ze komt zelf oorspronkelijk uit het plaatsje en de zaak brengt een hoop ellende naar boven, zowel die van bewoners als die van haarzelf. Top of the Lake doet denken aan Twin Peaks en aan het werk van Stieg Larsson. Als je er eenmaal aan begint, wil je verder kijken. Tijdens het Sundance festival in januari is de miniserie in zijn geheel vertoond, met slechts één plaspauze en een lunchbreak. Op zaterdag 14 september is de enige Nederlandse theatervertoning in EYE. Campion zal daarbij te gast zijn. Er zijn nog kaarten te koop. Top of the Lake ontving maar liefst acht Emmy-nominaties; de uitreikingen worden op zondag 22 september bekendgemaakt. De BBC serie zal dit najaar hier ook op dvd uitkomen.