Louie meets Chef’s Table

Master of None

Op speciaal verzoek van Ingeborg doe ik weer eens een update over de series die ik kijk. Directe aanleiding is het tweede seizoen van Master of None met Aziz Ansari op Netflix. Ik ben geen groot fan van Ansari als comedian. Parks & Recreation keek ik niet en een one-man show van hem heb ik eens na tien minuten stopgezet. Maar als maker van deze rom-com serie, wat een openbaring. Het eerste seizoen van Master of None was al fijn geschreven en gefilmd, met veel ruimte en geduld voor grotere levensthema’s, verpakt in een cadeaupapier van gemoedelijke grappen en een aanstekelijke obsessie voor lekker eten. In het tweede seizoen rekken Ansari en co-auteur Alan Yang die ruimte nog verder op. Het levert om in de geest van Ansari’s tik voor eten te blijven een heerlijk frisse salade op die niet zwaar op de maag ligt en verrassend voedingsrijk is. Extra punten trouwens voor het liefdesverhaallijntje tussen Dev en de fantastische Francesca.

Wat kijk ik nog meer?

The Americans. Ondergewaardeerde serie over een Russisch spionnenstel dat in de VS woont en werkt tijdens president Reagan. Bonuspunten voor Keri Russell.

Silicon Valley. Heb de nieuwe afleveringen van seizoen 4 opgespaard om dadelijk lekker door te kunnen kijken. Dat doe ik ook met seizoen 3 van Better Call Saul en seizoen 3 van Fargo.

Designated Survivor. 24 meets House of Cards. Maar dan minder goed. Zo kan ik het zuchtend praten van Kiefer Sutherland amper nog verdragen, maar ik blijf toch kijken. Gelukkig begint over anderhalve week het echte werk weer van Frank Underwood.

Morgenavond markeert de terugkeer van Twin Peaks, de wegbereider voor de nieuwe gouden jaren van televisie. Veel slechter dan The X-Files return kan het niet worden.

En dan is er nog American Gods op Amazon Prime. Nog niks van gezien – heb het niet zo op Neil Gaiman – maar goede dingen over gehoord.

Tot slot een tip: de app iShows TV. Die houdt alles voor je bij.

Binge-tips voor de zomervakantie

Stranger Things

Het is half twaalf in de avond. De ramen staan tegenover elkaar open. De poezen liggen uitgeteld op de vloer in hun wijdste positie. De televisie is het enige licht dat brandt. Het is te warm om te slapen. Alles plakt. Tijd voor een Midsummer Binge Session. Ik heb 7 aanraders voor je.

Stranger Things: Met afstand de beste nieuwkomer in dit rijtje. De serie staat net een week op Netflix en telt 8 afleveringen. Stranger Things is omschreven als de love-baby van Twin Peaks en Super 8. Anders gezegd: je vult een kom met Steven Spielberg, voeg er al roerend Stephen King aan toe, smeert ondertussen de springvorm in met Stand By Me, uurtje in de oven en vlak voor serveren aftoppen met Midnight Special. Heerlijk.

Mr Robot: Seizoen twee van de beste nieuwkomer van vorig jaar loopt momenteel. Hacktivist Elliot houdt zich na de meltdown van E Corp en van zichzelf aan het eind van het eerste seizoen gedeisd in de hoop weer wat controle over zijn situatie te krijgen. Stilte voor de storm lijkt me.

Preacher: Een van Garth Ennis’ beste comics is na diverse mislukte pogingen eindelijk vertaald naar het scherm. Toegegeven, het is niet eenvoudig om een predikant bezeten door een ongewenste goddelijke kracht genaamd Genesis, een drugsverslaafde vampier en een vriendin met een heel kort lontje in beeld te brengen terwijl ze door de VS reizen op zoek naar God, omdat die de hemel heeft verlaten na de komst van Genesis. Het is geen meesterwerk, maar als fervent lezer van de comic destijds (1995-2000) vermaak ik me prima.

Ray Donovan: Deze HBO-serie blinkt nergens in uit, desalniettemin blijf ik kijken naar de ellende die deze fixer in LA telkens moet oplossen, zowel voor zijn klanten als voor zijn familie. Op dit moment loopt seizoen 4 maar begin lekker bij het begin.

Narcos: Seizoen twee gaat begin september van start dus voldoende tijd om op Netflix het eerste seizoen terug te kijken over de Colombiaanse drugskoning Pablo Escobar.

Bright TV gaat trouwens op maandag 5 september weer van start op RTL Z. Onze zomerprogrammering Bright Lab is te zien op YouTube. Fijne zomer!