Het voorjaar is eindelijk begonnen (op tv)

Mad Men season 6

De lente is gearriveerd. Dat betekent dat enkele van de beste tv-series van dit moment weer van start zijn gegaan. Vorig weekend was het smullen met Game of Thrones, dat prompt een nieuw downloadrecord vestigde. Geen BitTorrent-expert? De serie is ook te zien op HBO. Na de Slag om Blackwater Bay worden in seizoen 3 de kaarten opnieuw gedeeld. De Lannisters zitten nog op de IJzeren Troon, Stannis Baratheon likt zijn wonden. Robb Stark nadert echter en Daenerys Targaryen is een leger aan het ronselen. Jon Snow op zijn beurt sluit zich aan bij de ‘wildlings’ in de aanstaande strijd tegen de Anderen, een dreiging voor heel Westeros. Carice is weer van de partij.

Morgen volgt de start van het zesde en eennalaatste seizoen van Mad Men. De onovertroffen serie over een Newyorkse reclamebureau nadert het einde van de jaren zestig. De bakkebaarden worden langer, de creatieven laten hun snor staan en de secretaresses kleden zich minder stijf. Naar verluidt krijgen de vrouwen een belangrijkere rol dit seizoen. Van de mannen weet je inmiddels wel hoe ze zich zullen gedragen. Het zijn de vrouwen die gaan verrassen. Aardige inhaker: Mod Men.