My First Baby: de dreumesdraagzak

Dadanana

Eve was pas drie maanden of ze hing al in de BabyBjörn aan mijn buik te bengelen op de fiets, gezicht naar voren. Het leek net of ze vloog. Prachtig vond ze het. De draagzak wordt echter te klein. Ze is nu 11 maanden en bijna 11 kg. De ontwerper van de Travelteq Trip koffer, Marinus van Diggelen van Corners and Curves, wees me onlangs op zijn draagrugzak Joinus dat onder het merk Dadanana wordt aangeboden.
De Joinus is geschikt voor kinderen tussen 6 maanden en 2,5 jaar. Het grote vak van de rugzak is omgebouwd tot kinderzitje, inclusief een extra neksteunflap die uitklapt. Ik heb ‘m een dag getest en moet zeggen dat ik het idee (met uitklapstandaard bijvoorbeeld) beter vind dan het product. Het is nogal een flinke rugzak die niet kleiner is te maken. Het tuigje vastmaken is pielen (of behoeft gewenning) en Eve hing de hele wandeling naar één kant. Nu kan het zijn dat zij nogal eigenwijs is en beter zicht wil hebben. Het voelt vooral vreemd en minder stabiel om iets te dragen waar zij vervolgens op zit.
Dan heb ik liever een zak waar ze in hangt. BabyBjörn heeft dit jaar speciaal een model geintroduceerd voor kleintjes tussen drie maanden en twee jaar, de BabyBjörn Comfort Carrier. In vrijwel elke test die ik online raadpleeg verliest BabyBjörn het echter van de ErgoBaby Carrier. Je kind kan niet naar voren kijken bij deze draagzak, maar je kunt een Carrier voorop dragen, achterop als rugzak en zijwaarts op je heup. Er zitten ook wat zakjes in voor kleine bagage en een soort luifeltje op voor als je kleine slaapt. En verdomd: er is een speciaal model voor vaders, de ErgoBaby Carrier Sport. Bingo.