A Serious Man **

A Serious Man

Tja. Je weet het nooit met de gebroeders Coen. Ze maken Miller’s Crossing, Fargo, The Big Lebowski, The Man Who Wasn’t There, No Country for Old Men en Burn After Reading. Filmgeschiedenisfilms. Maar dan maken ze ook films als O Brother, Where Art Tou, The Ladykillers en nu dus A Serious Man. Deze is naar het bijbelse verhaal van Job, een rechtvaardige man die door god op de proef wordt gesteld door tegenspoed. De film ziet er prachtig uit, de artdirection is van hoog niveau, maar A Serious Man doet het niet voor mij. Misschien ben ik niet joods genoeg. “A Serious Man is the kind of picture you get to make after you’ve won an Oscar”, schrijft Todd McCarthy in Variety. Die is raak.

7 Replies to “A Serious Man **”

  1. Ik vond ‘m zelf goed passen in je eerste rijtje. De blikken in de ogen van de acteurs, de belachelijke situaties en gesprekken (‘I think, really, the Jolly Roger is the appropriate course of action. ‘), namen van de personages (Ableman, Meshbesher) en locaties (Jolly Roger). Zeer Coen-esque! πŸ˜‰

  2. Recensie in NRC was lovend. 5 sterren. Beste Coen Brothers-film ooit, aldus Peter de Bruijn. Wilde er meteen vanavond heen. Fijn om ook even een tegengeluid te lezen.

    1. Ik las het vanochtend ja. Hij heeft gelijk in die zin dat de broers zichzelf wat (durven te) ontstijgen. Maar daar heb ik als kijker niet zoveel aan eerlijk gezegd.

  3. Om kort te gaan: ik vond em goed. Heb meteen mijn Jiddisch wat bij kunnen poetsen πŸ˜‰

  4. Nog niet gezien. Maar “O Brother, Where Art Tou” hoort zΓ©ker in het eerste rijtje. πŸ™‚

Comments are closed.