State of Play – De laatste krantenfilm?

State of Play

Heb eindelijk State of Play gezien. Hele solide thriller. Ben Affleck, die ik niet zo hoog heb zitten, en Russel Crowe, die ik gewoon niet zo mag geloof ik, spelen heel verdienstelijk. Het politieke tintje met een por richting Blackwater als privaat leger is mooi meegenomen. Maar het mooiste nog vond ik het decor van de film: de redactie van The Washington Globe. Oudgediende Crowe betrekt een aantrekkelijke rookie die de weblog van de krant volschrijft met speculatieve berichten in zijn journalistieke onderzoek. Het contrast tussen print en internet kan bijna niet scherper en het is duidelijk waar het sentiment ligt. Aan het einde van de film zien we de voorpagina gemaakt en gedrukt worden; van de opmaak tot de vrachtwagen die de krant de stad in brengt. Prachtig in beeld gebracht, als een laatste ode aan de krant, nu het nog kon.

3 Replies to “State of Play – De laatste krantenfilm?”

  1. Ik ben benieuwd.

    Heb je the Wire seizoen 5 gezien? Alleen daarom al de moeite waard, de redecatie van de Baltimore Sun en het ‘[the] life of kings’ wat daar geleefd wordt.

Comments are closed.