Taken

Taken

‘Lekker efficient, die actie. Hou ik van’, zei m’n vriendin tijdens het kijken van Taken. De actiefilm van Pierre Morel en Luc Besson is pretentieloos en doelgericht. Liam Neeson speelt een afgezwaaide overheidsagent die al zijn skills weer uit de kast kan halen op het moment dat zijn dochter wordt ontvoerd in Parijs. Tegenstanders worden met een paar rake klappen uitgeschakeld, het gevecht met de beste bad guy duurt iets langer. De bad guys doen aan vrouwenhandel en die wordt goed naar in beeld gebracht. Je weet dat hij haar gaat redden, maar de weg er naartoe kan je eigenlijk niet lang genoeg duren, zo knap zit de film in elkaar. Taken verraste me, net als Shooter destijds. Een nieuw soort actieheld is opgestaan, een zonder kapsones, die prima gedijt naast pak ‘m beet James Bond. Heerlijk efficiente film.

One Reply to “Taken”

Comments are closed.