Narcos sterke nieuwkomer op Netflix

Narco's

De beste nieuwkomers onder tv-series tot dusver dit jaar zijn wat mij betreft Mr Robot, Better Call Saul en de recent verschenen Narcos. De laatste twee zijn van Netflix. De streamer krijgt duidelijk de smaak te pakken. Narcos verhaalt over de jacht op de Colombiaanse drugskoning Pablo Escobar. In het eerste seizoen speelt zich af eind jaren zeventig, begin jaren tachtig waarin we Escobar zien opklimmen van smokkelaar tot de top van het Medellin-drugskartel, verteld door de ogen van een Amerikaanse DEA-agent. Het geeft de serie een geriefelijk documentarisch karakter. Het feitelijke verhaal van Escobar is uiteraard vreselijk, de man hield een heel land in zijn greep met smeergeld en meedogenloos geweld, maar zijn geschiedenis biedt fantastisch materiaal voor een geweldige serie. De tv-critici waren not impressed, user ratings schieten echter door het dak. Terecht.