The Wolf of Wall Street *****

The Wolf of Wall Street

Scorsese laat met zijn nieuwste feature, The Wolf of Wall Street, zien dat hij nog steeds een meesterfilmer is. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio gaat als goddeloze stockbroker Jordan Belfort all-out: tierend, bellend en snuivend werkt hij zijn weg omhoog in de aandelenhandel tot het geld de spuitgaten uitloopt. DiCaprio haalt alles uit de kast en krijgt daar in de drie uur die de film duurt alle ruimte voor. Hoogtepunten zijn de toespraken aan zijn verkopers en de drugtrip na een trits zware quaalude pillen (methaqualon). Bij de laatste bleef ik er in. De film had wat dat betreft beter “Fear and Loathing on Wall Street” geheten. En de Australische nieuwkomer Margot Robbie als Belforts trophy wife, topcasting.
Eind van de maand gaat in Nederland American Hustle van David Russell in premiere met onder andere Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams en Jennifer Lawrence. Krijgt ook 5 sterren van mij. Net als zijn vorige film, Silver Linings Playbook. Als Russell zo door blijft gaan, kan hij Scorsese nog wel eens naar de kroon gaan steken.

Ook gezien:
The Wolverine **
Don Jon ***
Captain Phillips ****
The Hobbit: The Desolation of Smaug ****
Rush ****
Drinking Buddies ***
Lone Survivor ***
American Hustle *****
Thor: The Dark World ***
The Hunger Games: Catching Fire ****