While waiting for Game of Thrones…

The Following

Kevin Bacon. Running gag in Hollywood is dat praktisch iedereen in de filmindustrie met hem heeft samengewerkt of iemand kent die dat heeft gedaan. Als acteur is hij degelijk: niet groots maar bovengemiddeld. Op dit moment speelt hij de hoofdrol in The Following. De serie brengt een aardige variant op het seriemoordenaar-thema. Een charismatische professor, die aan het moorden was geslagen geïnspireerd door schrijver Edgar Allan Poe, zit vast en heeft in de gevangenis een sinister plot bedacht voor zijn volgelingen met als lijdend voorwerp FBI-agent Ryan Hardy (Bacon) die hem achter de tralies kreeg. Lekker als voorgerecht in een maal met The Walking Dead en achteraf House of Cards in een verder matig midseason. Het is aftellen tot de start van het voorjaar met onder andere het derde seizoen van Game of Thrones (31 mrt) en het zesde van Mad Men (7 apr).

Popquiz: uit welke serie zijn de flashback-geluiden in The Following gejat?

4 Replies to “While waiting for Game of Thrones…”

  1. De flashback geluiden komen uit de beste actie tv series ooit met onze eigen Jack Bauer. 24

  2. Uiteraard doen de flashbacks (het hele idee ervan en wat het toevoegt aan het verhaal) zeer sterk denken aan Lost, bovendien is House of Cards een ijzersterke serie, geproduceerd door Netflix en het hele seizoen was één keer volledig uitgebracht. Binge-watching!

Comments are closed.