Willem-Alexander zet toon voor verkiezingen

Willem-Alexander

Kroonprins en IOC-lid Willem-Alexander gaf gisteravond bij de NOS een tussentijdse evaluatie van de Olympische Spelen in Londen en sprak de ambitie uit om de Spelen naar Amsterdam te halen in 2028. Zijn motivatie vond ik verrassend inspirerend.

“Het is voor Nederland heel belangrijk om weer een visie te hebben. Om op langere termijn te kijken waar gaan we met ons land naartoe. Het is allemaal korte termijn op dit moment. Als wij de Olympische Spelen als katalysator kunnen gebruiken om een lange termijn visie te hebben – Wat willen we met onze infrastructuur? Wat willen we met onze woningen? Wat willen we met onze sport? Met alles? – dan zijn de Spelen het ideale punt op de horizon om een nieuw Nederland te ontwikkelen waar we tientallen jaren profijt van zullen hebben.”

De subtekst sprak boekdelen en lijkt gericht aan Den Haag: oogkleppen af, stop de adhocratie en geef dit land weer een doel. Mooi thema voor de verkiezingen die op 12 september worden gehouden. +1 voor WimLex.