Inside Job ****

Inside Job

Laaiend word je weer als je ziet hoe diep de financiële sector, vooral die in de VS, de wereld in zijn aars heeft genaaid. En dat nog steeds doet. Vrijwel ongestraft. Charles Ferguson geeft in Inside Job een helder en scherp beeld hoe de financiële crisis van ’08 is ontstaan, hoe buitensporig de deregulering was geworden in de financiële sector, hoezeer grote financiële instellingen als Goldman Sachs zich hebben misdragen en hoe achteraf maatregelen zijn uitgebleven. Alleen in de EU zijn de instellingen na de crisis enigszins aan banden gelegd. In de VS hebben dezelfde banken, met dezelfde executives nota bene, nog steeds vrij baan. Om misselijk van te worden. Een zeer verdiende Oscar voor beste documentaire.

Ook gezien:
Winter’s Bone ****
The Green Hornet **
Megamind **
The Tourist **
Middle Men ***
Restrepo ***
You Will Meet a Tall Dark Stranger ***
Hereafter ***
The Next Three Days ***