Julie & Julia – Kijk smakelijk

Julie & Julia

Julia Child was een van de eerste tv-koks in de VS en heeft het land de Franse keuken bijgebracht. Als Nederlandse kijker ken je deze vrouw waarschijnlijk niet. Meryl Streep zet haar echter zo overtuigend neer dat je haar na de film wel denkt te kennen. Julie Powell, gespeeld door Amy Adams, is een beginnend schrijver wiens eerste boek nog moet verschijnen. Ze heeft het gevoel stil te staan in haar leven en grijpt haar liefde voor eten, koken en haar fascinatie voor Child aan om een, jawel, weblog te beginnen. Daarop doet ze een jaar lang verslag van de recepten die ze uit Childs boek bereidt. Dat doet ze vol vrouwelijke overgave (lees: navelstaardige verbetenheid). Julie & Julia is een heerlijke film. Het dubbele portret is knap gedaan en je krijgt trek van het kijken. De beginnerscursus webloggen krijg je er gratis bij. Nu nog te zien in de bioscoop.

2 Replies to “Julie & Julia – Kijk smakelijk”

  1. ” Julia Child was een van de eerste tv-koks in de VS en heeft het land de Franse keuken bijgebracht”.

    Volgens mij heet dit tante Betje stijl. Twee verschillende werkwoorden bij een onderwerp.

Comments are closed.