Great Video Playlist #1

playlist1.jpg

Ik gebruik m’n tv wel maar ik kijk steeds minder televisie. Ik kijk op m’n tv naar dingen die ik online tegenkom of download. Die ik zelf ontdek of die anderen mij aanraden of op hun site of blog hebben uitgelicht. Peer-to-peer televisie wordt het fenomeen wel genoemd. Beschouw deze eerste afspeellijst als de niet-geautomatiseerde versie van dat fenomeen. Ik heb helaas te weinig tijd om dit wekelijks, laat staan dagelijks, te doen, maar misschien dat anderen zich in het Zomergasten-seizoen geroepen voelen om zelf ook een playlist te maken. De totale duur is circa 2 uur en een kwartier.

 • BATTLE AT KRUGER (00:08:23)
  Gespot door nrc.next columniste Aaf Brandt Corstius die na het zien van deze amateurvideo alleen nog maar amateurnatuur wil zien. Update: Francisco had ‘m al eerder gespot.
 • BILLBOARDS (00:01:01)
  Sterke commercial van Sky Movies die adverteert voor het feit dat je bij de betaalzender niet wordt onderbroken door commercials. Het toont de stad Sao Paolo waar onlangs de burgermeester alle buitenreclame heeft verboden.
 • GUYS AND DOLLS (00:46:53)
  Documentaire over mensen wiens RealDoll sekspop hun echte minnaar is geworden.
 • SEA (00:01:01)
  Knappe CGI in deze commercial van Smirnoff die wil aangeven hoe zuiver hun wodka wel niet is.
 • THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE (01:14:00)
  Spraakmakende documentaire van contrarian Martin Durkin die eerder dit jaar is vertoond op Channel 4. Durkin zet de klimaatsverandering neer als politiek spel dat wetenschappelijk domweg niet overeind blijft. Verplichte kost als je An Incovenient Truth al hebt gezien.
 • NIGHT DRIVING (00:01:31)
  Deze commercial van Volkswagen heeft al eerder op deze blog gestaan maar blijft pure poëzie.