Zombieland – Zombies zijn niet grappig

Zombieland

De laatste en misschien wel enige goede zombiefilm die ik als non-horrorfan heb gezien is Dawn of the Dead uit 2004. Daar werd in Engeland een parodie op gemaakt, Shawn of the Dead. Zombieland is daar weer het Amerikaanse antwoord op. Hoofdrollen zijn voor urban cowboy Woody Harrelson en fobische nerd Jesse Eisenberg als een van de weinige levenden in zombieland die ophoeken met twee zusjes (de ene twaalf jaar, de ander redelijk hot).
Voor een zombie comedy vond ik ‘m ondanks lovende kritieken en hoge user ratings zelden grappig. De openingscenes in superslowmo zijn gaaf gedaan. De overlevingslessen van de nerdy verteller zijn ook aardig in beeld gebracht, maar verder weinig fight club zeg maar. Die nerd vond ik bijna storend, zo niet grappig is hij. Ik had liever Napoleon Dynamite in zombieland gezien. En Woody’s oneliners hebben een wat hoog Forrest Gump gehalte die hier niet echt overkomen. Alle ingrediënten voor een lekkere film zijn aanwezig, maar het recept smaakte me toch niet zo.

PS: Zombies en literatuur mixen beter.

5 Replies to “Zombieland – Zombies zijn niet grappig”

  1. Maar je hebt helemaal niet over het feit dat de zombies in deze film _rennen_. Rennende zombies. Waar moet dat heen?

    1. Je bent niet de enige. Waarderingen van kijkers zijn steevast hoog. Zal aan mij liggen. Ik vond The Hangover grappiger.

      1. Die was ook geweldig… maar wel een beetje appels met peren qua vergelijking. Toch? 🙂

Comments are closed.