Stainless steel and solid brass

Harold Pinchbeck Christopher

Nu ik voorlopig ben voorzien van een nieuwe tas, ik blijf wel op de uitkijk, verleg ik m’n aandacht wat naar horloges. Ik heb al een tijd een Red Sub op m’n wishlist staan. Een GMT Master of Seamaster Professional zou ook geen straf zijn. Maar ik ben nogal gevallen voor de Christopher van het Britse Harold Pinchbeck. Roestvrijstalen kast, lederen of stalen band en m’n favoriete detail, de koperen wijzers. Less but better, zou Dieter Rams zeggen. Understated elegance, zegt kleinzoon Paul Pinchbeck die tegenwoordig de kleine zaak runt. Ik kreeg een reply van ‘m na weken. De postbodes staken in Engeland dus of het erg was of hij de prijslijst per mail stuurde. Geweldig. De Christopher wordt met de hand op bestelling gemaakt voor 1999 pond. Levertijd: vier weken. Da’s niks voor een tijdloos horloge.