Series kijken doe je online

heroes.jpg

Q en Q. De Man van Zes Miljoen. Mork & Mindy. The A-team. Dynasty. Knight Rider. Miami Vice. The Wonder Years. China Beach. Star Trek: The Next Generation. Twin Peaks. The X-Files. Seinfeld. Sex and the City. Ik heb altijd graag naar series op televisie gekeken. Maar met de komst van internet veranderde echter mijn kijkgedrag. Mijn wensen beter gezegd. Ik wil meer controle over het moment waarop ik kan kijken. Het liefst afleveringen achter elkaar als het verhaal doorloopt. De laatste poging om wekelijks een serie te volgen of op te nemen was Six Feet Under. Het lukte niet. Je mist een of twee afleveringen en het ritme is verstoord. De dvd-seizoenbox bood uitkomst. Die van SFU heb ik allemaal gekocht, die van The Sopranos heb ik geleend. De laatste serie loopt al een tijdje dus is er voldoende tijdbuffer en kan ik voorlopig vooruit. Ben nu in seizoen vijf.

Voor nieuwe series als Lost die hier nog niet worden uitgezonden of zoals in de vorige eeuw achterlopen op de VS ben ik uitgeweken naar BitTorrent. (Ik zou ze kopen als de Nederlandse iTunes Store ze aanbiedt.) Zit je wel weer elke week te wachten op de nieuwe aflevering maar goed. Heroes had ik bewaard voor de vakantie. Heerlijke serie die in de verte wel wat weg heeft van Lost. Ik hoop alleen dat de schrijvers de boel wegens het succes niet onnodig gaan rekken. Ik ben de eerste 18 afleveringen aan het kijken en als ik het goed plan dan kan ik online in de rij aansluiten zodra de serie bij NBC weer verder gaat op 23 april. Voor wie BitTorrent te veel gedoe is, Heroes wordt ook uitgezonden op het Belgische VT4 en start spoedig op BBC2.