The future is Bright at RTL

RTL Nederland

De deal is rond. Bright wordt het tech platform van het nieuwe RTL Z. Begin 2014 heb ik Bright verzelfstandigd tot doorstartup, nadat de vorige uitgever Veen Media had aangegeven niet met de titel door te willen gaan. Wat een jaar is het geweest. Veel geleerd (geduld betrachten, doorzetten, onderhandelen) en veel respect gekregen voor ondernemers. Je weet eigenlijk niet hoe het echt is om aan het roer te staan en alles op het spel te zetten, totdat je er daadwerkelijk staat. Yke, Jetse, Niels, Danny, Dennis, Oscar, Leo, Wally en alle Bright-medewerkers, veel dank voor jullie raad, steun en advies.

De gang naar RTL is geweldig. Te meer omdat Bright onderdeel wordt van een heel nieuw netwerk inclusief tv-zender. Het nieuwe RTL Z, dat begin september van start zal gaan, wordt een breed nieuwsplatform voor mensen die vooruit willen in het leven. Bright neemt uiteraard tech en vernieuwing voor zijn rekening. Alle bestaande kanalen van Bright (sites, apps, events) blijven bestaan en worden waar nodig ge├╝pgraded. Voor RTL Z digitaal gaan we het tech-nieuws verzorgen en we ontwikkelen momenteel een wekelijks programma genaamd Bright TV. Een heel nieuw hoofdstuk is begonnen.