Kepler 22b? Go Mars!

Mars rovers

De NASA heeft de vondst van een Goldilocks planeet bevestigd, een planeet die in een qua temperatuur bewoonbare baan om een zon-achtige ster draait. De planeet is Kepler 22b gedoopt en telt 2,4 keer de omvang van de Aarde. Aangezien ’22b’ op 600 lichtjaar van ons vandaan zweeft, zet ik m’n geld liever op Mars dat zich ook in een bewoonbare zone bevindt. Er is ooit water geweest en je bent slechts een klein jaar onderweg. We hebben er al wat robotjes rondrijden. Nou ja, pionier Pathfinder die in 1997 landde rijdt niet meer, evenmin als de grotere Spirit rover uit 2004. Spirits tweeling Opportunity is daarentegen nog steeds actief en tijdens de zomers op Mars bezig met onderzoek. In augustus komend jaar krijgt hij gezelschap van Curiosity, een nog grotere rover die momenteel naar Mars onderweg is. Van deze artist impression video krijg ik kippenvel.