Prime time voor AirPlay

Libratone

Ik kan niet wachten tot woensdag wanneer iOS 5 beschikbaar komt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Dan gaat de Boxee Box weer in de, eh, doos, en keert de Apple TV 2 terug naast de tv. Niet alleen omdat er inmiddels films verkrijgbaar zijn in de Nederlandse iTunes Store. De nieuwe versie van iOS ondersteunt AirPlay Mirroring. Daarmee kun je alles wat op je iPhone of iPad op het scherm hebt via de Apple TV 2 naar je tv streamen. Of zoals David zegt in de Uitpakparty deze week: “Je hebt dan 60 duizend apps voor op je tv.” AirPlay is ook het einde van de speakerdocks. Docken is niet langer nodig. De Live en Lounge AirPlay-speakers van het Deense Libratone behoren tot de mooiste en verschijnen deze maand op de markt.

2 Replies to “Prime time voor AirPlay”

  1. Werkt nu al top met foto’s youtube en sommige apps.
    Jammer is dat het alleen ondersteunt wordt met ipad2 iphone 4s.
    Zit ik met mijn ipad en gewone iphone4.
    Maar kan al een jaar niet meer zonder appletv. Muziek ideaal met airplay en natuurlijk XBMC maar daarvoor is een jailbreak nodig.
    Tijd dat bv tv’s dit standaard ondersteunen dat zou pas ideaal zijn.

    1. Je hoeft je ATV helemaal niet te jailbreaken om andere videoformaten zoals mkv af te spelen. Als je de Air Video- Plex- of Boxee media servertjes op je Mac of PC installeert en de bijbehorende apps op je iPad zet dan kan je alles afspelen en ben je helemaal niet afhankelijk van iTunes. Je kan dan bijvoorbeeld via de Plex app je muziek, foto’s en muziek naar de ATV streamen.

Comments are closed.