Planet.nl gestopt, Shift nog steeds online

Shift

Planet.nl, ooit Pi.net, is niet meer. KPN heeft vorige week de stekker er uit getrokken en het merk en de site Planet vervangen door KPN Vandaag. Ik las er een mooie quote over in nrc.next:

Veel internetgebruikers hebben het web leren kennen aan de hand van Planet.nl, bijvoorbeeld door de rubriek Shift van Erwin van der Zande, nu hoofdredacteur van technologie- en lifestyleblad Bright, en de rubriek Daily Planet van internetjournalist en televisiecolumnist Francisco van Jole.

Arjan Dasselaar vindt het vreemd dat Planet zo geruisloos verdwijnt. ‘Nee, dan is één boekenrecensent die opstapt bij de TROS echt veel belangrijker.’ Ik begrijp de bitterheid, ik voel ‘m alleen niet zo sterk. Mijn avontuur bij Planet met Shift is al meer dan tien jaar geleden. Planet was in die tijd de bestbezochte site van Nederland. Planet had een eigen redactie met cybrarians. Pionierswerk. Francisco maakte Daily Planet, Peter zijn Planet Multimedia, ik Shift en Michiel joeg de boel aan. Tropenjaren waren het maar man wat was het gaaf. Dat vuur was al een tijd verdwenen bij Planet voor mijn gevoel. En nu is Planet geschiedenis. Da’s ook mooi. Voor het geval Shift uit het archief verdwijnt – nooit geweten wie dat ooit online heeft gezet – dan staat hier ook een mirror.

3 Replies to “Planet.nl gestopt, Shift nog steeds online”

  1. heb KPN vorige week gevraagd om het Planet archief weer online te zeten. Daar zijn ze gisteren, 14 juli 2008, mee begonnen.

  2. Goeie actie, Peter. Heb links naar het archief van Daily Planet toegevoegd en het incomplete archief van PMM. Die archieven, van Shift ook, staan al daar al jaren. Sinds 2000 schat ik. Geen idee wie dat toen heeft geregeld.

  3. Dat is een liefdewerkklusje geweest van ondergetekende, Tonie (moet daar nog een achternaam bij? Nee toch?) en Diederik (Dualhead.com). Het Koelkast-project dat ik samen met Diederik zo’n twee jaar heb gedaan was ook weg, nu weer terug, soort van.

    Belangrijke pagina’s rond Enschede, Volendam, 11 september e.d. zijn nauwelijks nog te benaderen, want erg beschadigd. Dat kan enkel ‘van binnenuit’ goed worden ontsloten.

Comments are closed.