N95 fotografie, video en GPS

brightkiosk.jpg

Ik ben nogal verwend door m’n Canon 350D en Canon objectieven, maar de N95 maakt acceptabele foto’s. Het duurt me wel allemaal wat lang: opstarten van de camera als je z’n schuif open doet, de shutter-lag bij het nemen van een foto en de tijd die het duurt voordat je er weer een kunt maken. Dan is het fotomoment meestal voorbij. De kleuren in de foto’s, zie afbeelding, zijn niet denderend maar volstaan. De stabiliteitscorrectie is geen overbodige luxe. Een telefoon, ook deze N95, heeft immers geen ideale vorm als fototoestel. Het is in elk geval de eerste camera in een telefoon waar ik foto’s mee ga nemen. Het uploaden naar Flickr is een gave extra.

De video’s zijn wat korrelig, maar m’n verwachtingen waren ook niet zo hoog. Het ziet er in elk geval beter uit dan de gemiddelde YouTube-video. En het mooiste: de N95 wordt geleverd met kabels om video’s direct op je tv bekijken.

De GPS-functionaliteit van Nokia Maps in de N95 maakt dat ik geen TomTom ga kopen. Niet dat de N95 een volwaardige vervanger is voor een TomTom, maar voor mij voldoet dit. In de buitenlucht wordt de GPS-satelliet gauw gevonden, al zou dat nog een tandje sneller mogen. De navigatie-assistentie, in 2D of 3D, werkt prima. In het Engels dan, want hoewel er een Nederlandse stem bij moet zitten, ontbreekt die op mijn toestel.

10 Replies to “N95 fotografie, video en GPS”

  1. Hoe staat het met de resolutie van het scherm? Schijnt minder te zijn dan die van de N80 die ik nu heb. Lijkt me toch vervelend om op dat gebied een stapje terug te moeten doen…

  2. Of je neemt Telfort Spot: 1 Gb dataverkeer per maand voor 9,50, daar moet je toch een eind mee komen…

  3. Volgens mij is dat vergelijkbaar met Vodafone Live…. zolang je binnen de Telfort Spot / Vodafone Live pagina’s blijft is dat tarief interessant. Op de Telfort site kan ik nergens vinden dat je 1GB buiten de Spot sites kan ophalen. (wel voor €35 met een PC-mobiel abonnement)

  4. Rob: Bij Telfort Spot is het 1 Gb voor AL je verkeer. Ik kan het weten want gebruik het al bijna een jaar.

  5. Spot maakt inderdaad gebruik van EDGE. Met mijn N80 ga ik dan gebruik maken van het UMTS netwerk van KPN. Voor dezelfde 9,50 per maand.

Comments are closed.