Avondje Air Video op Apple TV 2 met AirPlay

Apple TV 2

Oh boy, draadloos streamen via AirPlay begint op stoom te raken. De eerste apparaten, zoals de Zeppelin speakerdock van B&W, verschijnen nu op de markt. Mijn favoriete AirPlay-toepassing is voorlopig Air Video. Met de jongste versie (v2.4.5 beta5) kijk ik films en series streaming op tv met een Apple TV 2. Helaas nog wel via de Air Video app op m’n iPhone of iPad, in plaats van direct op de Apple TV, maar dit begint er op te lijken.

15 Replies to “Avondje Air Video op Apple TV 2 met AirPlay”

  1. Ik neem aan dat je hiervoor je AppleTV hebt moeten jailbreaken? Zodat de Air Video software erop kan draaien? Of begrijp ik het nu verkeerd? 🙂

    1. Ik vond het aanvankelijk ook wat verwarrend, maar je maakt gebruik van je iPhone, iPod Touch of iPad waar je de Air Video app op hebt draaien, om de vertoning op je tv via de Apple TV 2 te bewerkstelligen. Om een film te kijken op je televisie heb je dus drie apparaten nodig: je computer waar de film op staat, een iOS device als ‘afstandsbediening’ en een Apple TV 2. Je kunt jezelf een schakel besparen door films en series in iTunes te importeren, die bibliotheek wordt immers direct door je Apple TV 2 ingeladen, maar dat vind ik nog onpraktischer.

    1. Air Video leest die zonder problemen (mits zelfde bestandsnaam als de video en op dezelfde plek).

  2. Bij mij speelt hij alleen geluid af via Apple TV 2. Enig idee waarom hij het beeld niet over wilt zetten?

    1. Heb je de laaste versie van de Air Video server draaien? Je moet v2.4.5 beta5 of nieuwer hebben.

  3. Zelfde probleem bij mij, ik heb de laatste versie van de server draaien, de app op de ipad staan. Maar ik zie dus geen video hij streamt alleen de audio, niet de video.

  4. Welke app gebruiken jullie om de video af te spelen dan? AirVideo? En dan free of de betaalde versie?

  5. Om bestanden van je computer op tv te kijken via AirPlay moet je op alle betrokken hardware de jongste versies van de software draaien: op de Apple TV 2, iTunes op je computer, Air Video server op je computer en de Air Video app op je iPad/iPhone/iPod. (NB: De film in de Bright Screenzine iPad app kan helaas niet worden vertoond op je tv via AirPlay. Daar kun je alleen de audio streamen dus daar heb je in dat geval niks aan.)

  6. Of je gebruikt, net als ik, de app AirFlick om films direct van je computer (mac?) naar je TV te streamen via AirPlay.

      1. Boxee is helemaal TOP!!!! Heb nog nooit zo’n gaaf speeltje gehad!!!
        Heb ook AppleTV2 werkt nu ook super maar niet op elke TV in mijn huis dus ik denk dat het te maken heeft met revolutie settings youall!!

  7. Accepteert AirPlay meerdere Apple tv’s op een computer/ipad?

Comments are closed.