vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

Heropening Bright Store voor Vaderdag

Bright Store heropend

De heropening van de Bright Store brengt snellere bezorging, betere service en een aangevuld assortiment. Speciaal voor Vaderdag hebben we diverse speciale aanbiedingen. Bij een bestelling van 30 euro krijg je bovendien een oranje iPhone case (WK!) cadeau en bij 150 euro zelfs een Apple TV! Onder de nieuwe aanvullingen bevindt zich de lederen Leaf iPhone pouch van Atelier de l’Armée (afgebeeld) en nieuwe gear van Travelteq, iErnest, Mujjo en Nitmoi. Allemaal Dutch design.

Aftellen naar #BrightDay

Aftellen naar #BrightDay

Aanstaande zaterdag 17 mei om 11:00 gaat het los. De derde Bright Day, een dag vol vernieuwing in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Thema’s zijn wearables, drones, smart home, smart tv en e-bikes. In de Uitpakparty XL een buslading aan gadgets. Onder de sprekers bevinden zich byBorre, Philips Hue, AppMachine en Rocki. Ervaar virtual reality met de Oculus Rift en connected eyewear met de Google Glass, maak kennis met zorgrobot AMIGO en laat van jezelf een miniatuur 3d-printen! Check de trailer, het programma en de updates, scoor een toegangskaartje (aan de deur wordt ook verkocht) en download de Bright Day app (iOS/Android). Tot zaterdag!

M’n eerste kwartaal als doorstartup

Bright Ideas

Nadat Brights vorige uitgever afgelopen najaar had aangegeven met Bright te willen stoppen heb ik slechts een weekend hoeven nadenken wat ik wilde doen. Sinds 1 januari ben ik naast hoofdredacteur ook uitgever van Bright geworden. Ik heb de eerste maanden van het jaar gebruikt om een nieuwe fundering onder het merk te leggen: de organisatie leaner en meaner gemaakt, zoveel mogelijk onderdelen in eigen beheer genomen, een nieuwe database (Bright Bunch) laten bouwen en onderwijl in gesprek zijn met strategische partijen om minder afhankelijk te worden van publishing. Daar kunnen mooie dingen uit voortkomen, waarover hopelijk spoedig meer.

Wel al af is Bright Ideas, de digitale opvolger van het gedrukte magazine. Een weloverwogen experiment in vorm en inhoud. Tweewekelijks verdieping over vernieuwing, leesbaar op elk scherm. De eerste reacties zijn goed en ik ben erg benieuwd hoe het webmagazine zijn weg gaat vinden. Volgende halte is Bright Day #3 op 17 mei in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Bestel hier je ticket, het event belooft weer een dag vol vernieuwing. Rond die tijd publiceren we ook de vernieuwde Bright app voor iOS en Android. En daarna is de Bright Store aan de beurt. Daarmee zal de verzelfstandiging echt afgerond zijn. Spannende tijden maar geen slechte score tot zover.

“Ok Glass, show me the future”

Google Glass

Ik heb m’n inner-nerd niet kunnen bedwingen en ben toegetreden tot het gilde der Glass Explorers. In Nederland lopen er zo’n dertig rond momenteel. Ik had ‘m nog geen vijf minuten op of ik werd op Twitter al uitgemaakt voor een glasshole. Ik heb er eerder eentje opgehad maar kan ‘m nu goed duurtesten.

Phonebloks meets Motorola’s Project Ara

Project Ara

Een goed idee komt nooit alleen. Phonebloks is de modulaire, duurzame smartphone waar Dave Hakkens dit jaar cum laude mee afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Motorola werkte aan iets vergelijkbaars genaamd Project Ara. Ze hebben de handen ineen geslagen, waarmee realisatie van het vernieuwende concept een stap dichterbij is gekomen. Wtg!

Now Future in Eindhoven #ddw13

DDW13

Van haute design tot hele fijne interieurproducten. Van jong talent van de Design Academy tot gevierde namen als Piet Hein Eek. De Dutch Design Week is weer neergestreken in Eindhoven. Aan één dag heb je niet genoeg en een weekend ook niet hebben we gemerkt. Mooie winnares ook van de DDA Golden Eye met Iris van Herpen en haar 3d-geprinte Voltage collectie. Hou deze week bright.nl/design in de gaten voor alle krenten uit de pap.

Alle gasten en gadgets van 25 Bright Nights

Bright Night

Afgelopen vrijdag vond de 25e editie van Bright Night plaats, het event in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam waar Bright Magazine en de Uitpakparty tot leven komen. Ik heb bij Bright nog eens alle gasten en gadgets uit die vier jaar opgesomd en ben apetrots. Te meer omdat ook Bright Day uit Bright Night is voortgekomen; de tweede editie is op zaterdag 23 november. Bestel nu je ticket. Op Bright Night #25 hebben we trouwens de Bright Windows 8 app aangekondigd. Kun je gratis downloaden.