vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

The future is Bright at RTL

RTL Nederland

De deal is rond. Bright wordt het tech platform van het nieuwe RTL Z. Begin 2014 heb ik Bright verzelfstandigd tot doorstartup, nadat de vorige uitgever Veen Media had aangegeven niet met de titel door te willen gaan. Wat een jaar is het geweest. Veel geleerd (geduld betrachten, doorzetten, onderhandelen) en veel respect gekregen voor ondernemers. Je weet eigenlijk niet hoe het echt is om aan het roer te staan en alles op het spel te zetten, totdat je er daadwerkelijk staat. Yke, Jetse, Niels, Danny, Dennis, Oscar, Leo, Wally en alle Bright-medewerkers, veel dank voor jullie raad, steun en advies.

De gang naar RTL is geweldig. Te meer omdat Bright onderdeel wordt van een heel nieuw netwerk inclusief tv-zender. Het nieuwe RTL Z, dat begin september van start zal gaan, wordt een breed nieuwsplatform voor mensen die vooruit willen in het leven. Bright neemt uiteraard tech en vernieuwing voor zijn rekening. Alle bestaande kanalen van Bright (sites, apps, events) blijven bestaan en worden waar nodig geüpgraded. Voor RTL Z digitaal gaan we het tech-nieuws verzorgen en we ontwikkelen momenteel een wekelijks programma genaamd Bright TV. Een heel nieuw hoofdstuk is begonnen.

Bright bestaat 10 jaar: blik op 2025

ideas

Bright bestaat vandaag 10 jaar. Ik voel me geweldig fortuinlijk om al zo’n tijd aan het merk te kunnen werken en hoop dat het avontuur nog lang zal duren. Niks mooiers dan met steun van een nieuwsgierig publiek en sterke partners een zelfbedacht merk bestieren. We vieren het jubileum met een speciale editie van ons webmagazine Bright Ideas, die als traktatie geheel gratis is. Ik kijk er even terug op die 10 jaar maar we kijken vooral vooruit, naar 2025. We introduceren tegelijkertijd ook het Bright Ideas cadeau-abonnement, opdat je iemand anders kunt verrassen met verdieping over vernieuwing. Veel dank.

Gadget van het jaar #curated120

Selfie stick

Mijn elfde gift is gearriveerd bij m’n Curated-abonnees. Een passage uit de begeleidende brief:

De Samsung Gear VR. De Apple iPhone 6 Plus. De Pebble Steel. De Philips Hue tap. De Airwheel. De LG Smart TV met WebOS. De Apple iPad Air 2. De Oculus Rift. De GoPro Hero4. De Apple iMac met 5K display. De Blackphone. De Microsoft Surface Pro 3. Osmo. De TARS robot in Interstellar. Of toch de Apple Watch (ook al verschijnt ie pas in april 2015). Wat is dé gadget van het jaar? Ik ga het je zeggen: de selfie stick. Het compacte statief waarmee je betere selfies maakt is wat mij betreft de meest opzienbare gadget van dit jaar. Tuurlijk, virtual reality is de toekomst. En komend jaar koopt 1 op de 3 mensen met een smartphone een wearable. Maar kun je daar een betere selfie mee maken? Nee. En selfies, let’s face it, is toch waar het allemaal om draait.

Je kunt je op mij of een van de andere curatoren abonneren voor 30 euro per kwartaal. Schrijf je in en je ontvangt begin maart mijn volgende zending. (Bestaande leden die twee nieuwe regelen krijgen een tof Curated t-shirt.)


Welkom

Op de persoonlijke site van Erwin van der Zande. Bedenker en hoofdredacteur van Bright, spoedig het tech platform van het nieuwe RTL Z. Contact: erwin@bright.nl (pgp: D3AB77BC) @evdz of skype 'erwinvanderzande'

Daar word je wijzer van

Onderwerpen

Movie ratings

Notificaties

Vul je mailadres in en ontvang een seintje als er nieuwe posts zijn op deze site.