GASTLOG

Ik heb de laatste twee maanden mijn computer amper aangeraakt. Eind mei kreeg ik van mijn vriendin te horen dat ze verliefd was geworden op een ander. Ouch. Het lijkt wel een nieuwe trend: stellen die uit elkaar gaan. Nieuw millennium, zomer, men nadert de 30... tijd voor verandering. Ik hoor het veel in mijn omgeving. Misschien is mijn beeld vertekend. Net als het verschijnsel dat optreedt als je een (tweedehands) auto koopt en plots veel meer van datzelfde type op de weg lijken te rijden.

Mijn homepage die ik tot dusver elk weekend bijwerkte, bleef ongewijzigd. Weken lang. Mijn hoofd stond er domweg niet naar. Was niet relevant. Maar het stoorde mij wel. Door de links die ik verzamel hou ik het online nieuws bij. Ik verdien er indirect ook aan. Maar belangrijker nog is het ritueel: een weekend geen update geeft een onrustig gevoel. Het moet domweg gebeuren. Vorige week heb ik de draad weer opgepikt. Voelt goed. Veel mail op gehad. "Was je op vakantie?" "Gaat het weer wat beter?"

Maar genoeg over dat. Het gaat wel weer over - zeggen ze - en bovendien: er te veel over praten kan dodelijk zijn. Voordat je het weet, ben je een "emotioneel tampon". Dat zuigt.

Nee, de blik moet vooruit. Alles nieuw in deze nieuwe tijden. En niet van dat halfbakken gedoe graag. Geen WAP - het Gopher stadium van de mobiele communicatie - maar full screen, full-color UMTS op je nieuwe Nokia. Geen bedachte marketingconcepten met als enig doel een Lamp te winnen, maar bedachte marketingconcepten waar je ook nog wat aan hebt. Geen providers die net doen alsof ze uitgevers zijn, maar professionals die weten wat uitgeven is. Want anders wordt het nooit wat met content op het net. Stay tuned.

Erwin van der Zande

[verschenen op Sikkema.net, 12 juli 00]