vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

Bad boys in Bright magazine

Bright 45

Vanaf vandaag ligt Bright 45 in de winkel, gewijd aan ‘bad boys’ als Kim Dotcom, Anonymous, Pirate Bay, Facebook, Floris Kaayk en Ridley Scott. Een heerlijk stout nummer. Je kunt het ook online bestellen. De Bright iOS app heeft trouwens afgelopen weekend een update gekregen. De wekelijkse wallpaperrubriek Eye Candy is voortaan ook op de iPhone te bewonderen. Aardig weetje: de iOS app is bij Bright goed voor 60 procent van het online bereik, ruim 2 miljoen pageviews per maand inmiddels.

The Avengers ****

The Avengers

Buiten wil de lente nog niet echt vlotten, in de bioscoop gaat het zomerseizoen morgen van start met The Avengers, de voorlopige climax van Marvels masterplan rond de gelijknamige superheldpersonages uit zijn comics. De belangrijkste vergelders zijn afgelopen jaren geintroduceerd via eigen films: Iron Man, Thor, Captain America en The Incredible Hulk. Iron Man was veruit de bestontvangen en kreeg zelfs een vervolg. (Deel drie is trouwens in de maak en ook Thor krijgt een eigen vervolg.) In elk van de films zat een vooruitwijzing verstopt, dikwijls na de aftiteling, naar The Avengers waarin de superhelden bij elkaar komen. Ik heb ze allemaal gezien en één ding is duidelijk: de vergelders zijn beter als team. The Avengers is meer dan de som der helden. Lees verder bij Bright.nl.

Headhunters ****

Headhunters

Ik begin geloof ik een fan te worden van die zogeheten scandi-thrillers. Na de Zweedse Millennium trilogie en de Deense serie The Killing draait nu Headhunters in de bioscoop naar de bestseller Hodejegerne van de Noorse misdaadschrijver Jo Nesbø. Het is lastig de vinger te leggen op de reden waarom ook deze film zo boeit. Cinematografisch gezien kan Headhunters zich prima meten met de betere Amerikaanse films. Er zitten ijzersterke scènes in, zoals die bij het buitentoilet, en prachtige shots, zoals het scheren van zijn hoofd na het ongeluk. Kom je toch uit bij het verhaal, dat ondanks een paar zwakke plekken leep in elkaar zit. (Ik ben trouwens verzot op scènes waarin achteraf wordt getoond hoe een list tot stand is gekomen.) Deze Scandinavische producties zijn geen zwaarmoedige verhalen maar vlotte thrillers die je weten te verrassen. Soms tegen het decor van grotere thema’s zoals bij Larsson, dan weer om klassieke persoonlijke motieven, zoals hier het Napoleon complex. Aanrader dus.

Wisseling van de wacht op tv

Game of Thrones

Het tweede seizoen van The Walking Dead eindigde sterk en smaakt naar meer. Het eerste van Alcatraz minder. Luck zette hoog in maar bleek weinig uitnodigend; de serie is bovendien gestaakt omdat er te veel paarden sneuvelden. Niet getreurd want na een hiaat van anderhalf jaar is Mad Men begonnen aan zijn vijfde seizoen. Ik heb ze gemist. Ook +1 voor Game of Thrones dat Carice van Houten aan de cast heeft toegevoegd. Dat wordt smullen. Het tweede seizoen ging op 1 april in de VS van start, een dag later gevolgd in Nederland op HBO bij Ziggo. Afgelopen weekend was ook Touch van Tim ‘Heroes’ Kring met Kiefer Sutherland weer op de buis. De pilot was aardig, vervolg nog niet gezien. Prima line-up voor de lente!


Welkom

Op de persoonlijke site van Erwin van der Zande. Uitgever en hoofdredacteur van Bright, curator bij Curated en techwatcher te boeken via The Next Speaker. Contact: erwin@bright.nl (pgp: D3AB77BC) @evdz 06-15082767 of skype 'erwinvanderzande'

Daar word je wijzer van

Laat me je verrassen

Onderwerpen

Movie ratings

Notificaties

Vul je mailadres in en ontvang een seintje als er nieuwe posts zijn op deze site.