vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

Gift Guides 2014 #selectedbymastercard

Ostrich Pillow

De feestdagen staan voor de deur. Tijd voor lijstjes en geschenken! Bij Bright hebben we voor de Bright Store toffe dingen ingeslagen, zoals nieuwe Touchscreen Gloves en diverse cases voor de iPhone 6 en 6 Plus. Tot 19 december betaal je bovendien geen verzendkosten. Nog meer tips vind je in de Bright Gift Guide 2014. In dat licht heeft Mastercard mij gevraagd voor zijn Selected By-serie met 10 tech tips te komen voor de feestdagen. M’n keuze is gevallen op onder andere een 4K TV, wearables, smart home en een heel bijzonder kussen. Enjoy!

Heropening Bright Store voor Vaderdag

Bright Store heropend

De heropening van de Bright Store brengt snellere bezorging, betere service en een aangevuld assortiment. Speciaal voor Vaderdag hebben we diverse speciale aanbiedingen. Bij een bestelling van 30 euro krijg je bovendien een oranje iPhone case (WK!) cadeau en bij 150 euro zelfs een Apple TV! Onder de nieuwe aanvullingen bevindt zich de lederen Leaf iPhone pouch van Atelier de l’Armée (afgebeeld) en nieuwe gear van Travelteq, iErnest, Mujjo en Nitmoi. Allemaal Dutch design.

Floris Hovers CARtoon #crtd67

CARtoon

Mijn zevende geschenk is gearriveerd bij m’n Curated abonnees. De brief:

December is speelgoedmaand. Voor jong en oud. Zo mag ik graag m’n oudste dochter van bijna vier enthousiast maken voor Playmobil. Ik heb er vroeger zelf jaren mee gespeeld. Maar oh wee als ze in de bosopstelling die ik voor haar bij elkaar verzameld heb een Lego of Duplo poppetje zet. ”Nee, die hoort er niet bij, Eve.” Arm kind. Het is ook lastig als ouder om jezelf in te houden als je het speelgoed stiekem nog steeds heel tof vindt. Ik ben erg benieuwd wat je met mijn gift van dit kwartaal gaat doen: aan een kleintje geven of zelf houden?
De maker is Floris Hovers, een van mijn favoriete Nederlandse ontwerpers die je mogelijk kent van zijn meubels zoals de Fixed stoel en onorthodox speelgoed als de Flessenboot en Archetoys. De laatste zijn kleine metalen autootjes met archetypische vormen die, als je het mij vraagt, te mooi zijn om aan je neefje of zoon te geven. Ze kunnen wel wat hebben hoor, die Archetoys, maar toch.
Dat dilemma ervoer ik ook bij de CARton autootjes die Hovers vorig jaar uitbracht. Opnieuw prachtige vormen, schoon van eenvoud, dit keer gemaakt van karton. Met het idee dat kids er zelf van alles op kunnen tekenen en plakken. En toen zag ik tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in oktober een prototype van Hovers’ derde lijn speelgoedauto’s. Ze hebben nog geen naam maar bestaan uit blokken en zijn uitgerust met cartooneske koplampen.
Je verrassing is een voor Curated exclusief gemaakte hybride tussen de CARton en het nieuwe model, dat Hovers volgend jaar in april op de designbeurs in Milaan definitief zal presenteren. Een overgangsmodel. Ik noem ‘m de CARtoon!

Je kunt je op mij of een van de andere curatoren abonneren voor 25 euro per kwartaal. Mijn volgende zending is half februari.

Woodt Bamboom Raw #crtd48

Woodt Bamboom Raw

Mijn vijfde geschenk is gearriveerd bij m’n abonnees. De Bamboom Raw zonnebril van Woodt. Met deze keer geen begeleidende brief maar een heuse haiku:

Houten zonnebril
handgemaakt en heel trending
ha, bamboe is gras

Zet een foto van jezelf met bril op de intertweebs en win een Curated giftcard! Je kunt je op mij of een van de andere curatoren abonneren voor 25 euro per kwartaal. Mijn volgende zending is begin september.

Quest for the perfect bag: Filson Duffle Bag

Filson

Heritage is nog steeds in de mode, vooral voor mannen. Menig merk claimt het, slechts weinige hebben het. In de hoek van outdoorkleding in de VS heb je een paar echte. L.L. Bean uit het noordoosten in Maine en Filson uit het noordwesten in Washington bijvoorbeeld. Beide maken een breed assortiment producten. L.L. Bean staat echter bekend om zijn Hunting Shoe en Filson om zijn tassen gemaakt van tin cloth, een sterke canvas. Filson ging in 1897 van start als C.C. Filson’s Pioneer Alaska Clothing & Blanket Manufacturers tijdens de Klondike Gold Rush. Dik honderd jaar, dat gaat in de VS door voor pre-historie. Van m’n lief kreeg ik voor m’n verjaardag de Duffle Bag, in de prachtige tan kleur (zie afbeelding). “Might as well get the best”, luidt Filsons motto. Helemaal mee eens. Niet kapot te krijgen en het canvas wordt alleen maar mooier met de tijd.

Filson heeft inmiddels een Italiaanse licentiehouder die het merk probeert op te hippen. Zitten aardige dingen tussen hoor maar ik verwacht meer van Richard Chai die bij het moederbedrijf is aangetrokken als creative director. Bij de Nederlandse importeur Tobias Boers kreeg ik een sneak peek van AW13. Daar zitten hele gave tassen tussen. Wordt vervolgd.

Stay hungry. Stay foolish. #crtd37

Groucho Jobs

M’n vierde Curated geschenk is deze week gearriveerd bij de abonnees.

“Stay hungry. Stay foolish.” Het waren in 1974 de afscheidswoorden op de achterkant van de Amerikaanse Whole Earth Catalog gepubliceerd door Stewart Brand. Kenmerkend voor de cultuitgave was de notie dat technologie ‘tools’ zijn die je kunnen doen groeien. De schrijvers en lezers waren eind jaren zestig, begin jaren zeventig de nerds onder de hippies. Een van die lezers was Steve Jobs die niet veel later samen met twee vrienden Apple zou oprichten en voorop liep in de opmars van personal computing. Een half leven verder in een toespraak gericht aan afgestudeerden aan de Stanford universiteit in Silicon Valley in 2005, volgens velen zijn mooiste, sluit Jobs af met de woorden van Brand. “Stay hungry. Stay foolish. Ik heb dat mezelf altijd toegewenst. En nu wens ik het jullie toe.” Hij overleed in 2011. Het motto was Jobs op het lijf geschreven. Zijn visie heeft onze levens veranderd. Ook dat van Antoine Tesquier Tedeschi, de Franse oprichter van de online design en art store Hu2, die van het motto deze poster, mooi van eenvoud, ontwierp. Van de originele poster uit 2011 zijn er maar 100 gemaakt. Exclusief voor Curated is de poster herdrukt. Het zijn slechts een paar woorden maar ik hoop dat ze ook jou inspireren.

Je kunt je op mij of een van de andere curatoren abonneren voor 25 euro per kwartaal. Mijn volgende zending is begin juni. Een abonnement cadeau doen kan ook. Bovenstaande foto getiteld ‘Nose Jobs’ is in 1989 gemaakt door Tom Zimberoff.

Mujjo Packs in Bright Store

Mujjo

Tien procent korting op een Originals Sleeve voor je MacBook én op de zwarte Touchscreen Gloves van het Nederlandse Mujjo als je ze samen bestelt in de Bright Store. Mooi spul hoor, die jongens zijn goed bezig.


Welkom

Op de persoonlijke site van Erwin van der Zande. Uitgever en hoofdredacteur van Bright, curator bij Curated en techwatcher te boeken via The Next Speaker. Contact: erwin@bright.nl (pgp: D3AB77BC) @evdz 06-15082767 of skype 'erwinvanderzande'

Daar word je wijzer van

Laat me je verrassen

Onderwerpen

Movie ratings

Notificaties

Vul je mailadres in en ontvang een seintje als er nieuwe posts zijn op deze site.