Shift Special

 

 

 

 

 

 

 

 

Larry Walters

 

 

 

 

true or false?

alt.folklore.urban
Urban Legends Archive
Urban Myths
Monkeyburgers
Darwin Awards
Het Rijk der Fabelen

  Amazing Stories
door Erwin van der Zande
04:11:97
Ze staan tegenwoordig bekend als urban legends, in goed Nederlands: broodje aap verhalen. Vertellingen over bizarre voorvallen uit het dagelijkse leven die weliswaar net even iets te absurd of afschuwelijk voor woorden zijn, maar heel plausibel klinken. De meeste verhalen zijn verzonnen, sommige bevatten zoals een legende betaamt een kern van waarheid. Niettemin gaan de verhalen van mond tot mond en vooral van mailbox tot mailbox, onder het mom van "het zal je maar gebeuren." Een kleine bundeling klassiekers.

JE BESTE VRIEND
Een familie uit Eindhoven organiseert een surprise party voor hun dochter. Ze besluiten haar huis binnen te sluipen en zich in de grote kelder te verstoppen voordat ze thuis komt. De vrouw houdt daar haar Duitse herder. Wanneer zij naar beneden zou komen om hem eten te geven, kunnen ze haar goed verrassen. De familie verstopt zich in de kelder, opgedoft en al, en wacht totdat de vrouw thuiskomt van werk. Eindelijk arriveert ze en de familie blijft muisstil terwijl zij haar boven horen rondlopen. Ze loopt de slaapkamer in en dan naar de keuken. Deurtjes gaan open en dicht, waarschijnlijk maakt ze de maaltijd voor de hond klaar. De hond loopt onrustig heen en weer en blaft voor zijn baasje. Dan doet de vrouw de kelderdeur open en roept: "Hier, Rikki! Kom maar." De familie doet het licht aan en in de deuropening staat hun dochter, poedelnaakt, met pindakaas op haar geslachtsdelen. Happy birthday...

MET SAUS?
Drie vrouwen besluiten na een avond stappen in Rotterdam nog even een midnight-snack te halen in een shoarma-snackbar. Een van de vrouwen voelt zich na het eten van een broodje shoarma met knoflooksaus niet lekker. Sterker nog: ze verliest het bewustzijn. De vrouw wordt in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt de maag van de vrouw leeggepompt. Wanneer artsen de maaginhoud onderzoeken, ontdekken ze in de knoflooksaus menselijke spermaresten van minstens vijf verschillende mannen. De snackbar in kwestie is inmiddels gesloten.

BLIND CYBER DATE
Kim is een eerstejaars rechtenstudente in Leiden. Ze heeft net de relatie met haar vriend verbroken en zit voor de eerste keer op een zaterdagavond alleen in haar flat. Ze voelt zich alleen en duikt het Net op, een seks chat kanaal in. Ze dolt wat en flirt wat en raakt in gesprek met een man die zich Rob noemt. Ze stelt zich voor als Nathalie en daagt hem uit. Rob reageert door te beschrijven hoe hij haar lichaam betast. Even later bedrijven ze cyberseks. Dat duurt even en als ze vertrekt spreken ze voor de volgende dag af in hetzelfde kanaal. Dat gaat een week zo door; ze raken bevriend. Ze vertellen elkaar de meeste intieme gedachten. De week wordt een maand en de maand wordt een jaar. Ze hebben elkaar nog steeds niet gesproken via de telefoon. Het contact verloopt uitsluitend via IRC. De twee zijn stapelverliefd en besluiten dat ze elkaar willen ontmoeten. Ze boeken een weekend in een hotel, een neutrale plek. Kim stelt voor dat ze in de hotelkamer afspreken. Rob stemt in. Het bewuste weekend breekt aan en Kim arriveert als eerste in het hotel. Ze vraagt de receptie een sleutel achter te houden bij de balie voor Rob. In de kamer zet ze muziek op, steekt wat kaarsen aan, trekt haar kleren uit, gaat naakt in bed liggen en wacht. Dan arriveert Rob. Het licht is uit als Kim de sleutel in het slot hoort. Iemand komt langzaam binnen lopen. Kim staat op in bed en fluistert: "Rob?" "Nathalie?" reageert Rob en doet het licht aan. Twee harden schreeuwen volgen. Kim bedekt haar lichaam en zegt met vernederde stem: "Pa?" "Kim!"

IN GESPREK
Een koppel staat op het punt uit elkaar te gaan als de man plots op een zakenreis moet. Hij vertelt zijn vriendin dat hij een week wegblijft en dat zij al haar spullen uit het apartement moet verwijderen. Onderweg begint hij zich schuldig te voelen en belt naar huis. Aanvankelijk krijgt hij geen gehoor. Een paar dagen later krijgt telkens een in gesprek toon als hij belt. Eenmaal weer terug ontdekt hij dat er thuis niets aan de hand is. Haar spullen zijn inderdaad weg, die van hem staan er nog en alles ziet er okay uit. Hij merkt op dat de hoorn van de haak ligt - vandaar de in gesprek toon. Hij legt de hoorn op de haak en pakt zijn bagage uit. Een paar weken later ontvangt hij een telefoonrekening van 3500 gulden. Zijn vriendin had de tijd gebeld in Tokyo en daarna de hoorn neergelegd.

SMAKELIJK VRIJEN
Klaartje en haar vriend Michel houden ervan om eten in het voorspel te betrekken. Slagroom, siroop, vruchten, noem maar op. Op een ochtend maakt Michel zoals gewoonlijk zijn boterhammen klaar, die dag met tonijnsalade, om naar zijn werk mee te nemen. Het bakje tonijnsalade laat hij open op het aanrecht staan en trekt de deur achter zich dicht. Het is een mooie, warme zomerse dag. 's Avonds zitten ze samen op de bank en krijgen zin. Michel haalt de tonijnsalade uit de keuken en begint Klaartje in te smeren op haar borsten, buik en vagina. Michel begint te likken.
Twee dagen na de bewuste avond wordt zowel Klaartje als Michel ziek. Michel eerst, hij kotst de hele nacht. Daarna krijgt Klaartje last van krampen. Michel verdenkt de tonijnsalade: het zal bedorven zijn geweest. Binnen een dag zullen ze wel beter zijn. Maar Klaartje knapt niet op. De pijn in haar onderbuik wordt alsmaar erger. Michel brengt haar naar de huisarts die Klaartje doorverwijst naar een gynaecoloog. Tot grote schrik ontdekt de gynaecoloog dat diep in Klaartjes vagina een zwerm maden haar holte op eten. De mayonaise had in de keuken kennelijk vliegen aangetrokken die eitjes hadden achtergelaten.

Een speciale categorie urban legends is die van de Darwin Award. Deze nogal ironische prijs wordt eens per jaar toegekend aan de persoon die op de meest stompzinnige manier om het leven is gekomen. Dit is de winnaar van 1994.

THE JATO GUY
Op een dag vinden agenten van de Arizona Highway Patrol in de woestijn een hoop verbrand schroot. Het ligt halverwege op een heuvel, precies waar een kilometers lange, kaarsrechte weg een bocht maakt. De agenten vermoeden dat het een auto geweest is maar zien nergens sporen, behalve een paar kilometer terug op de rechte weg. Een onderzoek van de technische recherche biedt soelaas. De schroothoop was inderdaad een auto, een Chevy Impala '67 om precies te zijn. De bestuurder had achterop zijn auto een JATO (Jet Assistant Take-Off) raket gemonteerd. Dat zijn raketten die zwaar beladen militaire vliegtuigen een duwtje in de rug moeten geven bij de start. Een duwtje dat in vijf seconden een snelheid haalt van maar liefst 500 kilometer per uur en dat bijna een halve minuut lang. De bestuurder wilde waarschijnlijk even flink scheuren op zo'n lang stuk asfalt. Hij had de snelheid en enorme kracht van de raket echter onderschat en in de paniek vol op zijn remmen getrapt, getuige de remsporen. De reden waarom de sporen ophielden, twee kilometer voor de bocht, is dat de auto met bestuurder en al van de grond opsteeg. En op een hoogte van vier meter op volle snelheid tegen de heuvel aanknalde. Wegens een gebrek aan stoffelijke resten is de JATO Guy nooit geïdentificeerd.

De winnaar van 1997:

THE SKY IS THE LIMIT
Larry Walters uit Los Angeles besluit op een dag dat hij wil vliegen. Hij koopt in een lokale dumpzaak verscheidene weerballonen en een tank helium. De ballonen maakt hij vast aan zijn tuinstoel, zijn tuinstoel aan zijn jeep en begint de ballonnen te vullen. Hij smeert een paar boterhammen, pakt zijn geweer, klimt op de stoel en hakt het touw tussen de stoel en zijn jeep los. Walters had berekend dat hij circa tien meter boven zijn tuin zou zweven en met zijn geweer telkens een ballon kon stuk schieten om zo stapsgewijs te dalen. In plaats van tien meter schiet Walters echter als een kogel vijf kilometer de lucht in. Op die hoogte durft hij de ballonen niet meer stuk te schieten. De situatie wordt nog penibeler als hij door de wind in de buurt komt van de landingsroute van het internationale vliegveld in Los Angeles. Een piloot merkt Larry op en neemt contact op met het vliegveld. Na 14 uur, hij zweeft dan inmiddels boven de oceaan, wordt Walters opgepikt door een reddingshelicopter.

Het bizarre verhaal over Larry Walters is opvallend. Het voorval is namelijk echt gebeurd, in 1982. Niet alles uit de vertelling is echter waar. Larry is niet 14 maar drie uur in de lucht geweest en hij is niet gered door een helicopter maar heeft zelf enkele ballonen kapot geschoten. De grootste leugen is dat Larry de Darwin Award 1997 nooit heeft gewonnen. Waarom niet? Eenvoudig. Omdat hij het overleefde.  einde

a r c h i e f  |  r e a c t i e  |  c o m m e n t a a r


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.