S H I F T 3.01 [Bonk!]
vrijdag 09.01.98
http://www.shift.pi.net/


1. World Access opent Q2 server
2. Tamagotchi krijgt concurrentie
3. Tien Maatregelen ter Bevordering van het Imago van Microsoft
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: Free Record Delivery
Shift Online: Herbert Visser


1. World Access opent Q2 server

World Access-Planet Internet heeft sinds donderdagavond als eerste internetprovider in Nederland een permanente Quake2 server in de lucht. Tot maximaal 32 spelers kunnen tegelijkertijd inloggen. Het adres van de gameserver luidt quake2.worldaccess.nl (ip adres: 194.229.154.41). Spelers moeten in het bezit zijn van Quake2 versie 3.10 en hoeven niet per se abonnee te zijn bij World Access. De eerste Q2 server in Nederland, ‘Utumno’ aan de Universiteit Twente, zal binnenkort wegens belasting van het netwerk worden gesloten. Voorganger Quake was het spel bij uitstek dat online gaming via internet heeft doen doorbreken.

Opmerkelijk in Quake2 is de mogelijkheid om vrouwelijke ‘skins’ te dragen tijdens het spel. Hierdoor hoeven vrouwen niet langer als man in het spel rond te lopen. En dat terwijl slechts een procent van de Quake spelers vrouw is, althans volgens een onderzoek van The Clanberries waaraan ruim 1100 spelers hun medewerking verleenden. De overige resultaten van het onderzoek waren weinig verrassend. Veruit de meerderheid is tussen de 14 en 30 jaar, zit op school of universiteit, en heeft in de werkomgeving reeds te maken met computers. De meeste spelers gaven een voorkeur aan de deathmatch, een spelvorm waarbij ieder voor zich speelt tegen de anderen. Het competitie-element vindt men het meest aantrekkelijke aspect van het spel, met als goede tweede de interactie met echte mensen. "Blowing stuff up" bleek het minst belangrijk.

Op de Quake site van World Access-Planet Internet staat een korte uitleg over spelen van Quake via internet en kan men de patch om Q2 te upgraden naar versie 3.10 downloaden.

http://quake2.worldaccess.nl/
http://www.cobb.com/tre/survey/


2. Tamagotchi krijgt concurrentie

De grote hit op de jaarlijkse speelgoedbeurs in Hong Kong is niet Bandai’s Tamagotchi maar My Lover, zo meldt de South China Morning Post. Niet langer dien je een virtueel huisdier te verzorgen dat in plastic ei aan je sleutelbos hangt. Het ei is vervangen door een hart en het huisdier door een virtuele minnaar (m/v). De minnaar dient versierd te worden door hem cadeaus te geven, mee uit te nemen en liefdesbrieven te schrijven, waarmee affiniteitspunten worden verdiend. Als beloning deelt de minnaar zoenen uit en op den duur de eigenaar ten huwelijk vragen. Voldoet men niet aan de wensen van de minnaar, dan gaat hij of zij er vandoor met een ander of raakt in een depressie. Over de pedagogische waarde valt te twisten, fabrikant Solar Tune Electronics neemt in ieder geval geen risico’s. "Dit virtuele speelgoed kan een enorm effect hebben op jonge mensen. Misschien dat ze gezien de onderwerpen liefde, uitgaan en trouwen het te serieus zullen nemen. Gebruikers zullen op z’n minst 18 jaar moeten zijn." My Lover zal ook naar Europa worden geëxporteerd en naar verwachting circa 25 gulden gaan kosten.

http://www.scmp.com/news/template/templates.idc?artid=19980108011420052&top=hk&template=hk.htx&maxfieldsize=1819

Artificial Farm:
http://www.shift.pi.net/special/97/9705/970504/970504.html


3. Tien Maatregelen ter Bevordering van het Imago van Microsoft

- Laat Elton John "Candle for Windows" schrijven.
- Koop de slogan van Philips.
- Introduceer vriendelijke foutmeldingen. Dus geen "Runtime error: invalid use of null" maar "Hello my friend! Having a bad day and Windows making it worse? Just press OK and it will stop."
- Plant een boom voor elk bedrijf dat wordt bedolven of overgenomen.
- Zorg ervoor dat de nieuwe DashboardPC’s ook boven de 100 km/u crashproof zijn.
- Bouw een pretpark, trek felgekleurde pakken aan en ga gek doen. (Het werkte bij Intel.)
- Voor elke crash een dollar.
- Maak een enorme som geld vrij, stort dat in een fonds voor ex-Netscape medewerkers en stuur ze een dag naar Disney.
- Koop een licentie op MacOS 8.0.
- Zet Bill (lachend) op de foto met de makers van www.winblows.com.

http://www4.zdnet.com/anchordesk/story/story_1633.html- c i t a a t   v a n   d e   w e e k -

"One thing we have to do is first of all respect the Department of Justice and respect the judge, and we're sorry if we have made any statements that would suggest we do anything but respect them."

Robert Herbold, Chief Operating Officer Microsoft- o n t d e k   j e   p l e k j e -

~ Aanstaande zondag opent winkelketen Free Record Shop een online vestiging. Het assortiment audio cd’s, games en koopvideo’s zal ruim 70.000 verschillende titels omvatten. Bestellingen zullen zonder extra portokosten binnen 48 uur in huis zijn, zo wordt beloofd. Fragmenten van nummers uit de hitlijsten kunnen vooraf beluisterd worden.
http://www.frs.nl/

~ Wordt verwacht: op maat gemaakte audio cd’s.
http://www.customdisc.com/

~ Voor het eerst sinds 25 jaar onderneemt NASA weer een (onbemande) missie naar de maan.
http://lunar.arc.nasa.gov/

~ Twee browser updates: Opera 3.0 en Internet Explorer 4.0 voor Macintosh.
http://operasoftware.com/download.html
http://www.microsoft.com/ie/mac/

~ "Worst case scenarios in media, culture, advertising and the Internet."
http://www.suck.com/book/

~ Er is een nieuw beveiligingslek ontdekt in Windows (95 en NT) computers die wanneer zij in verbinding staan met internet niet bestand zijn tegen een zogeheten ‘bonk’ waardoor het systeem blijft hangen. Als Microsoft een oplossing heeft bedacht zul je op onderstaand adres een patch (pleisterprogramma) vinden.
http://www.microsoft.com/security/
http://www.wired.com/news/technology/story/9581.html

~ In de Verenigde Staten is de videoclip van het Prodigy nummer "Smack my Bitch up" alleen via internet te zien.
http://www.jamtv.com/sections/special/prodigy/disclaimer.asp

~ Maar liefst 1500 mensen verloren het leven.
http://titanic.eb.com/

~ The Society for a Logo Free TV.
http://colossus.net/nologo.html

~ Blammo, een e-zine met een attitude.
http://www.blammo.nl/

~ The Museum of Menstruation.
http://www.mum.org/

~ "The Illustrated Guide To Breaking Your Computer."
http://members.aol.com/spoons1000/break/index.html- s h i f t   o n l i n e -

^^ Aanstaande zondag de Bookmarks van Herbert Visser. Visser kwam deze week in het nieuws vanwege zijn homepage waar hij elke dag een hitnummer van CD-kwaliteit gratis aanbiedt. Visser heeft een overeenkomst met Buma/Stemra en doet niets illegaals maar brengt onbedoeld de auteursrechtenorganisatie in verlegenheid. Bij Shift vertelt hij zijn verhaal.

^^ In Windows Dressing deze week: Mysterie met Riven en Lost Highway, off the road met Iconstructions en Big Benz, een megapack Quake 2 sounds, en drie Bitbabes op de buis. En in de Download Top Tien vier nieuwe binnenkomers.- p s -

Veel geluk in 1998!


© 1998 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

home: http://www.shift.pi.net/
e-mail: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande
mailsupport: cybrarians@pi.net
abonnementen: http://www.shift.pi.net/mail.html
archief: http://www.shift.pi.net/mail/archief.html
oplage: 11.850

Abonneren op Shift Mail kan online en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies op de Mail pagina.