S H I F T 2.49 [Q2]
vrijdag 05.12.97
http://www.shift.pi.net/


1. Het Net opnieuw onderzocht
2. Rossetto gaat downshiften
3. Quake 2 op tijd voor Kerst
4. Lee's trekken aanklacht in
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: MP3.com
Shift Online: Katja 2.0
Replies: "Pet Fish"
1. Het Net opnieuw onderzocht

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta) heeft aangekondigd een nieuw onderzoek te doen naar Het Net van KPN. De onafhankelijke toezichthouder komt daarmee de Vereniging van Nederlandse Internet Providers (NLIP) tegemoet die KPN ervan verdenkt Het Net onder de kostprijs op de markt aan te bieden. De NLIP had eerder over Het Net geklaagd bij de Opta. Het orgaan had daarop KPN gebeld en nam genoegen met het antwoord dat de infrastructuur van Het Net in principe voor iedereen beschikbaar zou zijn. Deze gemakzucht leidde tot kamervragen van onder andere PvdA-kamerlid Marjet van Zuijlen. Op basis van de beschikbare gegevens kan de Opta nog niet zeggen of KPN handelt in strijd met wet- en regelgeving.

http://www.opta.nl/

Het Net geopend:
http://www.shift.pi.net/special/97/9710/971002/971002.html


2. Rossetto gaat downshiften

Oprichter en hoofdredacteur van Wired magazine Louis Rossetto heeft zichzelf weggepromoveerd tot 'editorial director' van het overkoepelende Wired Ventures. Het is een tweede stap terug van het hectische strijdtoneel aan de top van de verlieslijdende uitgeverij. Eerder dit jaar kondigde Rossetto aan niet langer trek te hebben in de functie van directeur, een post waar nog geen vervanger voor is gevonden. De beslissing komt op een moeilijk moment voor Wired Ventures. Twee weken geleden werd een vijfde van het personeelbestand van bedrijfsonderdeel Wired Digital de laan uitgestuurd in het kader van een reorganisatie die de uitgeverij eindelijk winstgevend moet maken. Afgelopen week deed zelfs het gerucht de ronde dat de uitgaven van Wired Digital om die reden verkocht zouden worden. In een interview met CNet's News.com ontkent Rossetto dat stellig: "Wired Digital is not for sale. Wired magazine is not for sale. Wired Ventures is not for sale." Rossetto, die voor zijn Wired periode in Amsterdam het magazine Electric Word maakte, benadrukte dat Wired toe is aan een zakelijk zwaargewicht: "We zijn niet wanhopig. We zijn op zoek naar de geschikte persoon die ons naar het volgende stadium van groei leidt."

http://www.news.com/News/Item/0,4,17018,00.html?dtn.head

HotFired:
http://www.shift.pi.net/special/97/9712/971201/971201.html


3. Quake 2 op tijd voor Kerst

De langverwachte opvolger van Quake, Quake 2, verschijnt volgens de laatste berichten op vrijdag 12 december aanstaande in Nederland, net op tijd voor de Kerst inkopen. Afgelopen zondag hebben de designers en programmeurs van id Software de laatste hand aan het spel gelegd. Het produktieteam heeft er hard moeten trekken getuige het dagboek van level-ontwerper Paul Jaquays: "I've a wife and family to spend a whole lot more time with, games to play, an office to clean, and sleep to catch up on (gotta get that sleeping bag and cot outta my office... no joke). I need to get ready for that Labor Day barbe... (already gone... It couldn't be that late), well, then Halloween costumes to (I missed that one? When did... ), well, ummmm a turkey to... (I missed that one too?), OK, Christmas shopping then!!! (THREE WEEKS??? ARGHHH! I hope everyone wants Quake 2 for Christmas)." In de Quake gemeenschap is men druk bezig met voorbereidingen zoals het opzetten van Quake 2 servers. Zodra Quake 2 is verschenen, brengt id Software een nieuwe gratis demo-versie uit.

http://finger.planetquake.com/qfplan.asp?userid=paulj&id=4637
http://www.idsoftware.com/quake2/index.html
http://www.planetquake.com/quake2.html


4. Lee's trekken aanklacht in

De intieme homevideo van Pamela Anderson Lee en haar man Tommy Lee is wederom op internet te koop. Het koppel had een aanklacht ingediend tegen de Internet Entertainment Group die de 39 minuten durende video aan abonnees van diverse aangesloten sekssites te koop aanbood. Een schikking deed het koppel de aanklacht intrekken. Op pamlee.com, een site van het in Amsterdam gevestigde Avenue E Inc, is de video overigens al die tijd gewoon te koop geweest. Korte clips van de video circuleren al maanden op internet, waaronder sinds kort op de site van radiostation Kink FM. IEG is naar eigen zeggen de enige partij die een overeenkomst heeft gesloten met de Lee's.

http://www.ientertain.com/

Officiele Pamela Anderson Lee site:
http://www.pamelaandersonlee.com/- c i t a a t   v a n   d e   w e e k -

""To me, this is what Web journalism is all about: mixing editorial content (reviews and comparisons) with raw data and timely updates."

Rafe Needleman, hoofdredacteur CNet- o n t d e k   j e   p l e k j e -

~ Alles over MP3: cd rippers, encoders, players, faq's. Behalve MP3 bestanden.
http://www.mp3.com/

~ Marky Mark als pornoster.
http://www.boogie-nights.com/

~ Netbuzzer ICQ heeft een update voor Windows 95 gebruikers.
http://www.icq.com/download/

~ Hatchoo wordt cynischer.
http://www.hatchoo.com/deathrow/

~ Over cynisme gesproken: "Michael Hutchence Jokes"
http://www.angelfire.com/nv/strex/index.html

~ 26 jaar de Top 100 Aller Tijden.
http://ourworld.compuserve.com/homepages/johang/

~ De populaire Palm Pilot organiser is nu ook verkrijgbaar in Nederland.
http://palmpilot.3com.com/intl/holan.html
http://www.pilotzone.com/

~ Oranje-boom.
http://www.xs4all.nl/~kvenjb/gennl.htm

~ Password Pal, een handig programmaatje dat in de system tray al je wachtwoorden veilig bij de hand houdt. Password Pal is freeware (W95).
http://www6.zdnet.com/cgi-bin/texis/swlib/hotfiles/info.html?link=1&fcode=000MAF

~ "A kvetch, literally, is a complaint. It's that little bit of steam that needs to be let off." Van de maker van The Fray.
http://www.kvetch.com/

~ Deze is ook aardig.
http://www.mybosssucks.com/

~ "What do you want to know about Spit today?"
http://www.geocities.com/BourbonStreet/2411/spit.html- s h i f t   o n l i n e -

^^ Aanstaande zondag een verse Leesmap met pointers naar de beste artikelen en features van e-zines elders op het web.

^^ Shift nodigt alle Nederlandse Quake clans uit mee te doen aan de Quake Clan Theme Contest. Het eerste clanwar toernooi waarbij geen bloed vloeit. De missie: maak de beste clan desktop theme. De buit: eeuwige roem en knallende prijzen. De deadline is volgende week vrijdag. Lees voor meer informatie over de aanmelding, regels, en prijzen verder op:

http://www.shift.pi.net/dressing/clancontest/index.html

^^ In Windows Dressing deze week: Alien the Resurrection, de Motorola babe, Need for Speed, een font vol symbolen voor je homepage, de ondeugende systemsounds van UltraVixen en een 2.0 wallpaper van Katja. En in de Download Top Tien stijgt Feyenoord naar de derde plaats.- r e p l i e s -

< Nav HP Pet Fish gekraakt in SM 2.47 en de Replies in SM 2.48:

Jaap Bol [j.bol@pi.net]
"De tips in (Shift Mail 2.48) werken alleen als je een HP-printer hebt. Iedere dag dat je MOPy opstart levert echter ook punten op. Als je dus de datum steeds 1 dag verzet en MOPy start en afsluit zal de teller ook oplopen. Alleen niet vergeten om de vis af en toe te voeren (en ook even laten eten) anders drijft hij op een gegeven moment boven in het aquarium. Door de datum weer goed te zetten maken we de wonderbaarlijke wederopstanding mee."

Pablo van Klinken [pablo@wxs.nl]
"Het verkrijgen van punten voor de vis is een belangrijk punt op veel kantoren. Tip om uw vis in vijf minuten alles te geven:
1. Voeg in win.ini een nieuwe (0) poort toe door in het onderdeel "Ports" de regel: NUL:=
2. Ga naar instellingen: Printer en verander een printerinstelling of voeg een hele nieuwe printer toe. In het tabblad details moet als bestemmingspoort NUL worden gekozen.
Ga nu lekker printen naar NUL, dit is het grote zwarte gat van de computer. De firma HP geeft je gratis punten. Alles komt goed, er wordt zelfs geen energie gebruikt."

Niels Kastelijn [niels.kastelijn@asq.nl]
"Als je een hex-editor hebt (bv Hexworks) is het nog simpeler om je MOPy Fish te kraken. Zoek het bestand BRAIN.DAT in je MOPy Fish directory. Verander vervolgens de eerste twee bytes in 00 C8. Dit moet je voldoende punten geven om voorlopig vooruit te kunnen."

Folkert van Heusden [fvheusde@postiss.netherlands.ncr.com] "Kopieer een willekeurige file van 72 bytes naar brain.dat, geeft ook leuke effecten :-)"


Correctie: in de vorige editie van Shift Mail werd in Ontdek je Plekje gewezen op de TV Update site van AVRO, KRO en NCRV. In de omschrijving stond dat de site programmagegevens van alle Nederlanstalige zenders aanbiedt. Dat is niet juist. Ook buitenlandse zenders zijn in het overzicht opgenomen. http://www.tvupdate.nl/


© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

home: http://www.shift.pi.net/
e-mail: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande
mailsupport: cybrarians@pi.net
archief: http://www.shift.pi.net/mail/archief.html
oplage: 11.100

Abonneren op Shift Mail kan online en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies op de Mail pagina.