S H I F T 2.45 [That's all folks!]
vrijdag 07.11.97
http://www.shift.pi.net/


1. Warner Bros ontdekt desktop
2. Disney en Warner kiezen voor Explorer
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: RealServer
Shift Online: Pulp Fiction
1. Warner Bros ontdekt desktop

Warner Bros. is uitgeslapen. Afgelopen week kondigde de entertainment gigant aan een licentie te nemen op de technologie van togglethis. Warner poogt hiermee verdere aansluiting te krijgen op de cutting edge van animatie: online cartoons. Want Bugs Bunny, Daffy Duck en Roadrunner mogen dan reeds te bewonderen zijn via de RealPlayer, Bozlo Beaver van togglethis en George Liquor van Spumco stelen ondertussen de show.

"Er is geen enkele aanleiding om op internet dezelfde cartoons te hebben als die op televisie", liet Marc Singer van togglethis tegenover Wired News weten. Singer verwijst daarmee naar Bozlo Beaver, een interactief animatiefiguurtje dat allerlei streken uithaalt op je desktop en door togglethis was ontwikkeld als showcase voor het programma.

De technologie van togglethis is zeer efficient. Men downloadt een keer het programma, IC Studio, en de afleveringen van Bozlo - slechts 30 K - worden elke week opgestuurd via e-mail. Samen met Shockwave Flash en Dynamic HTML vormt de technologie van togglethis een geduchte concurrent van streaming video.

Warner zal in eerste instantie afleveringen van Bozlo 'uitzenden'. Later komen Bugs Bunny en andere huissterren aan bod. John Kricfalusi van Spumco waarschuwt dat de giganten niet moeten denken dat zij hun oude sterren zomaar kunnen recyclen: "Ik ben geinteresseerd in een Warner cartoon maar ik durf te wedden dat het zo saai is als groentensoep. Ons cartoon network zal dingen vertonen die je juist niet op tv kunt vinden."

http://www.warnerbros.com/
http://www.bozlo.com/
http://www.spumco.com/
http://www.wired.com/news/culture/story/8243.html


2. Disney en Warner kiezen voor Explorer

Terwijl Microsoft onder verdenking staat van marktbederf heeft het een deal weten te sluiten met Disney en Time Warner. De twee grootste mediabedrijven ter wereld reserveren delen van hun online content voor gebruikers van Microsoft's Internet Explorer. Netscape gebruikers hebben pech gehad.

Op de site Disney's Daily Blast, een betaaldienst die gratis is voor abonnees van de online dienst van Microsoft (MSN), worden deze maand features toegevoegd waar de Disney-versie van Internet Explorer voor nodig is, de 'D-browser'. Time Warner gaat nog een stap verder. Op een nieuwe site van Warner Bros, Entertaindom, komen Netscape gebruikers niet verder dan de homepage: "You're almost there! You must first download Microsoft Internet Explorer 4.0."

Tegenover CNet News verklaarde Microsoft dat het geen exclusiviteit heeft geeist in de onderhandelingen. Woordvoerders van Disney en Time Warner zeiden dat bewust voor de Explorer was gekozen. Waarschijnlijk niet alleen vanwege de Explorer. Microsoft heeft namelijk ook Active Desktop, MSN en WebTV in zijn portfolio. En Netscape, tja Netscape heeft alleen de push-kanalen van 'Netscape Everywhere'. Consumentenorganisaties zijn verbaasd waarom content providers als Disney en Time Warner de meerderheid van het online publiek (lees: Netscape gebruikers) de rug toekeert.

http://warnerbros.entertaindom.com/
http://www.disneyblast.com/
http://www.news.com/News/Item/0,4,15987,00.html- c i t a a t   v a n   d e   w e e k -

"Flood his mailbox, askbill@microsoft.com, and say that you want 100 percent pure Java."

Scott McNealy, directeur Sun Microsystems- o n t d e k   j e   p l e k j e -

~ Je eigen RealNetworks server voor RealAudio en -Video. Voor nop.
http://www.real.com/server/basic/index.html

~ De Britse au-pair Louise Woodward is schuldig bevonden van moord. Haar familie zoekt steun. Op de site zal op z'n vroegst aanstaande maandag tevens de uitslag van het hoger beroep te vinden zijn.
http://www.louisewoodward.com/

~ Ze kreeg gisteravond de MTV Music Award voor beste zangeres.
http://www.janet-jackson.com/

~ De werkeloze schrijver Ronald Giphart start een column bij Intermediair.
http://www.bpa.nl/intermediair/Giph/index.html

~ Volg het vermogen van Bill Gates, de rijkste man ter wereld.
http://www.quuxuum.org/evan-bin/sock.pl

~ Caps voor chat junkies.
http://www.chatwear.com/

~ Bescherm jezelf tegen IRC-vandalisme.
http://www.xs4all.nl/~murphy/

~ National Geograpic gaat terug in de tijd: heksenhysterie.
http://www.nationalgeographic.com/features/97/salem/index.html

~ "Rid me of my Curse."
http://home.earthlink.net/~anvil/

~ Plastische chirurgie, voor en na.
http://surgery.com/

~ Elephantiasis, ook wel olifantenballen genoemd.
http://192.41.4.55/fugue/eleph/

~ "Grote Smurf is een communist."
http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/1709/index.html- s h i f t   o n l i n e -

^^ Aanstaande zondag een verse Leesmap.

^^ In Windows Dressing deze week: Hand in hand met de Feyenoord theme, visuele gadgets uit The Peacemaker, Video Tennis, Action Man versus Dr. X, de beste systemsounds uit Pulp Fiction en een wallpaper van Big Elle.
++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

home: http://www.shift.pi.net/
e-mail: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande
mailsupport: cybrarians@pi.net
archief: http://www.shift.pi.net/mail/archief.html
oplage: 10400

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan op de Mail pagina.