S H I F T 2.39 [Mond-op-mond]
vrijdag 26.09.97
http://www.shift.pi.net/


1. Levenslang e-mail bij Rolling Stones
2. Gates krijgt salarisverhoging
3. Mitnick wil meer tijd
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: Via Via
Shift Online: Katja!
Replies: Smoesjes
1. Levenslang e-mail bij Rolling Stones

Sinds deze week biedt de officiele Rolling Stones site een unieke dienst aan: een gratis e-mail adres in het stones.com domein. "Hiermee kunnen Stones en rock fans een virtuele gemeenschap opbouwen", aldus een woordvoerder van Thinking Pictures, producent van de site. Whatever, de actie is in ieder geval een knap staaltje marketing. Een e-mail adres in het stones.com domein is overigens een zogeheten re-direct adres. Een 'echt' e-mail account waarnaar de post wordt doorgestuurd, blijft dus vereist. Het adres keith@stones.com of mick@stones.com is reeds bezet.

http://www.stones.com/


2. Gates krijgt salarisverhoging

Bill Gates, president-directeur van Microsoft, heeft een salarisverhoging gekregen van zijn raad van bestuur van vijf procent. Inclusief bonussen verdiende Gates het afgelopen fiscale jaar 591.352 dollar - ruim 1 miljoen gulden. Niet dat hij van zulke bedragen de rijkste man ter wereld is geworden. Gates bezit 270 miljoen aandelen van Microsoft (22 procent) die op de beurs een waarde vertegenwoordigen van 36 miljard dollar. Opvallend is dat in de Forbes Technology Top 100 de eerste drie plaatsen worden ingenomen door Microsoft miljardairs: Gates uiteraard, Paul Allen en Steve Ballmer.

http://www.news.com/News/Item/0,4,14638,00.html
http://cnn.com/TECH/9709/21/richest.techies.ap/list.html


3. Mitnick wil meer tijd

Kevin Mitnick, 's werelds beroemdste hacker, zoekt juridische hulp om meer tijd te kunnen doorbrengen in de gevangenisbibliotheek. Mitnick aka Condor zit al sinds februari 1995 vast wegens twee veroordelingen: computerinbraak bij Digital Equipment Corporation en het schenden van zijn voorwaardelijke vrijheid. Er wacht hem in 1998 nog een rechtzaak wegens 25 verdenkingen van computerinbraak. Mitnick wordt vastgehouden in de Metropolitan Dentention Center te Los Angeles, een gevangenis waar gedetineerden onderzoek mogen doen naar hun eigen zaak. De gevangenisbibliotheek beschikt over een ruime collectie juridische werken. De tijd die gedetineerden in de bibliotheek mogen doorbrengen, is echter beperkt. "De zaak van Kevin is uiterst complex die om gespecialiseerde kennis vraagt. Hij heeft meer tijd nodig om zijn defensie te assisteren. Kevin is erg goed in research", aldus de door de rechtbank aangewezen raadsman van Mitnick tegenover NewsBytes. De aard van de klacht van Mitnick heeft tot gevolg dat hij op juridische hulp van buitenaf is aangewezen.

http://www.newsbytes.com/pubNews/97/99591.html- c i t a a t   v a n   d e   w e e k -

"E-mail is still the only push technology, everything else is just automated pull."

Jim Barksdale, Netscape Communications- o n t d e k   j e   p l e k j e -

~ Koopjeskrant Via Via is online. En hoe. Het volledige bestand met advertenties voor de regio Amsterdam en Den Haag is opvraagbaar en er kan een 'eigen' Via Via worden samengesteld. Opmerkelijk is de Strippenkaart. Voor 25 gulden krijgt men zeven dagen eerder dan andere internet gebruikers toegang tot de advertenties, inclusief die van de koopjeskrant De Particulier (Rotterdam, Gelderland en Noord-Oost Nederland).
http://www.viavia.nl/

~ Alexa. De search engine die nooit meer dan 10 treffers geeft. En de eerste engine die gebruik maakt van het web equivalent van mond-op-mond reclame: hyperlinks. Je kunt het programma gratis downloaden (W95, 1,8 M).
http://www.alexa.com/

~ Bij Angela's Paren Dating kunnen stellen terecht om in contact te komen met andere stellen. Hunkerende koppels kunnen - eventueel anoniem - oproepen plaatsen a la "Gepierced, geschoren stel uit Groningen zoekt erotiek."
http://www.geocities.com/Paris/7775/

~ "My name is Anastasia, dutchess of Russia."
http://www.pallasweb.com/anastasia/

~ "Power to the Planeteers." Een protestactie tegen de aangekondigde mutatie van e-mail adressen bij Planet Internet/World Access.
http://home.pi.net/~bruns/

~ De officieuze Van Kooten & De Bie homepage, met oa een inventarisatie van alle "tiepetjes" die het satirische duo in de loop der jaren heeft neergezet.
http://www1.tip.nl/~t847665/koot&bie.html

~ NetBITS, een kersverse nieuwsbrief met praktische internet informatie. Van de makers van TidBITS, een van de bestgelezen Macintosh nieuwsbrieven ter wereld. NetBITS is, voor alle duidelijkheid, Engelstalig.
http://www.netbits.net/

~ Volg hier dagelijks het verloop van de langste zeiltocht ter wereld.
http://www.whitbread.org/

~ Dagelijks te zien op Cartoon Channel: Cow & Chicken. Vermoedelijk verre familie van Ren & Stimpy.
http://www.euronet.nl/users/idi_rad1/cow-and-chicken/index.html

~ Fontastic! biedt een uitgebreide verzameling gratis te downloaden true type fonts.
http://rover.wiesbaden.netsurf.de/~kikita/

~ "The Air Sickness Bag Museum" Met oa een kotszakje van KLM.
http://rampages.onramp.net/~stevebo/airsick.html
http://www1.shore.net/~aam/museum/klm95.jpg

~ "The Men who like to keep Women trapped in a Pit website."
http://www.geocities.com/Area51/Lair/6057/index.html- s h i f t   o n l i n e -

^^ In Windows Dressing deze week: Je monitor als open haard, de enige echte Katja wallpaper, de sweeties van AbFab, Shift op TV, de BMW Z3 Roadster en deel 3 in de serie You have New Mail systemsounds.

NB: Er zijn problemen, zo blijkt uit reacties van lezers vandaag, met de screensaver blaze.scr ('Haardvuur'). In eerste instantie dacht de redactie de oplossing te hebben gevonden - driver vb40032.dll bijvoegen - maar dat mocht niet baten. Niet iedereen zal de screensaver kunnen gebruiken. Op de redactie werkt ie echter prima. Je kunt de gok wagen; het download bestand is slechts 5 K en de screensaver is zeer de moeite waard.

^^ Aanstaande zondag een verse Leesmap: het beste van binnen- en buitenlandse e-zines op een pagina.- r e p l i e s -

< Nav het bericht 'PapaRazi neemt het op voor Diana' in SM 2.38:
http://www.shift.pi.net/mail/97/238.html

Theo Scheffers [ihpc@pi.net]
"Het spel start niet op omdat het een dplayx.dll mist. In mijn windows\system directory zit enkel een dplay.dll. Hoe krijg ik hem alsnog aan de praat?"

Zie http://www.microsoft.com/Directx/Resources/Downloads/isdk.htm


< Nav de Special 'Smoesjes' van afgelopen dinsdag over e-mail via GSM:
http://www.shift.pi.net/special/97/9709/970904/970904.html

H. Krekels [krekeltje@pi.net]
"In het artikel over het versturen van SMS-berichten mbv mobiele telefoons wordt er gesproken over de mogelijkheid van e-mail notificatie. Er wordt tevens aangegeven dat Planet Internet/World Access daar niet aan mee werken. Mijn vraag luidt dan ook: hoe lang gaat dat nog duren voordat jullie van Planet Internet daar wel aan mee gaan werken? Of blijft Planet Internet, zoals vaker het geval is achter de feiten aan hollen? Ik ben zelf in het bezit van een mobiele telefoon (en zovelen die gebruik maken van internet) en zou het dus enorm handig vinden als ik van die email notificatie gebruik kan maken."

Jan Slotboom [slotboom.adviesburo@wxs.nl]
"Graag zou ik zien dat mijn provider hier wel aan mee ging werken, het is zakelijk gezien namelijk een uitkomst voor ons. Dus World Access, blijf niet achterlopen!"

Volgens een woordvoerder van Planet Internet/World Access zal e-mail notificatie voor het einde van het jaar als dienst worden aangeboden. Men zal of elke dag een mobiel mailtje kunnen ontvangen waarin staat hoeveel ongelezen berichten er zijn, of van elk bericht apart een notificatie. De dienst zal 7,50 a 10 gulden per maand gaan kosten.

Martin Kuiper [martin.kuiper@wxs.nl]
"Leuk hoor, sms via internet, maar bij de PTT kun je gratis software krijgen om berichten te versturen buiten internet, werkt zelfs naar Libertel."

Zie http://www.mobiel.net/621.htm

Franc Weber [franc@calvin.nl]
"SMS niet zinvol? Wel dus, wij gebruiken het zakelijk. Met name iemand storen op het moment dat het hem uitkomt is een belangrijk argument. Bovendien staat een gsm telefoon niet altijd aan. Beltijd is overigens ook veel korter."

Sander Goudswaard [sander@lx.student.wau.nl] "Jammer dat je in je Shift-stuk geen aandacht hebt besteed aan de gratis WWW-naar-SMS-gateways."

Zie http://www.mtn.co.za/regulars/sms/
++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

home: http://www.shift.pi.net/
e-mail: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande
mailsupport: cybrarians@pi.net
archief: http://www.shift.pi.net/mail/archief.html
oplage: 9375

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan op de Mail pagina.