S H I F T 2.34 [Surfers Anonymous]
vrijdag 22.08.97
http://www.shift.pi.net/


1. Supermodel verwikkelt in afpersing
2. Stem voor Miss Venuzuela
3. Tien keer Quake verslaafd
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: Internet Mouse
Shift Online: Peter Wouda
Re: Mucho Multiplayer
1. Supermodel verwikkelt in afpersing

Twee mannen die worden verdacht van bedreiging om naaktfoto's van het Australische supermodel Elle MacPherson (33) op internet te zetten, pleiten onschuldig te zijn. Sterker nog, hoofdverdachte Michael Mishler (29), claimt dat MacPherson hem gebruikte als toy boy en de intieme naaktfoto's had geschonken. Volgens MacPherson heeft Mishler, die zij zegt niet te kennen, in haar bungalow te Los Angeles ingebroken en de foto's die zij van zichzelf had gemaakt, gestolen evenals een geldbedrag en juwelen. 'The Body' ontving dreigbrieven waarin 80.000 dollar werd geeist. Zou zij niet betalen, dan werden de foto's op internet verspreid. De twee werden gearresteerd toen zij het geld op de afgesproken plek kwamen ophalen. MacPherson is momenteel te zien in de speelfilm Batman & Robin.

http://www.pathfinder.com/people/970811/features/elle.html
http://american-photo.com/paparazzi/elle97.htm2. Stem voor Miss Venuzuela

Sinds afgelopen maandag is de wereld uitgenodigd zijn stem uit te brengen op de kandidaten voor de titel Miss Venezuela 1997. Venezuela maakte naam door verscheidene malen de Miss World en Miss Universe wedstrijden te winnen. De schoonheidskoninginnen worden in het Zuidamerikaanse land als royalty behandeld en belanden soms zelf in de politiek. De 29 kandidaten zijn te zien in badpak en worden stuk voor stuk kort ingeleid. De stemming loopt tot 12 september. De internet stemmen worden meegenomen in het juryrapport.

http://www.missvenezuela.com/ing/index.htm3. Tien keer Quake verslaafd

Vorige week werd er een onderzoeksrapport bekend gemaakt over internet verslaving (40 uur en meer per week online). Vrouwen zouden eerder verslaafd raken en dan vooral aan chatten, nieuwsgroepen, e-mail en online games. Hier tien punten ter zelf-diagnose in geval van Quake:

1 Je kent even veel commando's vanaf de Quake 'console' als van de DOS prompt.
2 Je betrapt jezelf erop, wandelend door een gebouw: 'Hmm, dit zou een perfect Deathmatch level zijn.'
3 Je hebt lieflijke en meestal enigszins perverse bijnamen voor alle wapens in het spel.
4 Je hebt een macro die jou door de eerste drie levels sluist met slechts een druk op een toets.
5 Je hebt een extra telefoonlijn aan laten leggen uitsluitend om Quake te spelen. Nog erger, je noemt 'm de Quake Lijn.
6 Je gaat ontkennen. 'Eigenlijk vind ik Quake helemaal niet zo leuk. Ik heb alleen niets anders te doen.' Vervolgens speel je drie uur nonstop.
7 Je hebt functietoetsen om eenvoudig en snel je naam en kleuren te kunnen veranderen.
8 Je betrapt jezelf erop dat je koffie staat te maken louter om lang op te kunnen blijven en Quake te spelen.
9 Je logt in lang voordat de meeste andere spelers opdagen, verzamelt alle wapens en wacht af. Het maakt niet uit hoe lang het duurt.
10 Af en toe speel je Duke Nukem 3D omdat het zo quasi is.

http://verbosity.wiw.org/issue5/quake.html
http://www.pitt.edu/~ksy/apa.html- c i t a a t   v a n   d e   w e e k -

'He gazed up at the enormous face. Forty years it had taken him to learn what kind of smile was hidden beneath the dark mustache. O cruel, needless misunderstanding! O stubborn, self-willed exile from the loving breast! Two gin-scented tears trickled down the sides of his nose. But it was all right. Everything was all right, the struggle was finished. He had won the victory over himself. He loved Big Brother.'

Aldus een citaat uit George Orwell's 1984 op de homepage van twee devote Mac gebruikers, Alan en Sarah. Op de pagina staan ook citaten van Steve Jobs. Een uit een Wired interview van begin vorig jaar waarin Jobs vaststelt dat Apple de strijd met Microsoft heeft verloren, en een van Jobs tijdens de laatste MacWorld: 'We have to let go of the notion that in order for Apple to win, Microsoft has to lose.' Twee foto's tonen een frappante overeenkomst tussen de beroemde Macintosh tv-commercial uit 1984 en Bill Gates die tijdens de MacWorld het geschokte publiek via een videoverbinding toespreekt over de participatie van Microsoft in Apple.

http://www.his.com/~twacks/bigbro.html- o n t d e k   j e   p l e k j e -

~ Netscape laat de gebruiker links liggen. Zag het bedrijf eindelijk in dat veel mensen Communicator een beetje veel van het goede vinden en de browser, Navigator 4.02, apart aanbieden, is de browser niet uitgerust met een e-mail client en een newsreader. Zakelijke deals waarbij de Navigator wordt gebundeld met andere software pakketten blijken de achterliggende reden te zijn.
ftp://ftp.netscape.com/pub/communicator/4.02/shipping/english/windows/windows95_or_nt/navigator_standalone/
http://www.news.com/News/Item/0%2C4%2C13488%2C00.html?dd

~ Muisfabrikant Kensington heeft een muis ontwikkeld die het surfen een stuk makkelijker moet maken. De Internet Mouse beschikt over twee extra knoppen om eenvoudiger te kunnen scrollen.
http://www.kensington.com/augsite/internetmouse/

~ Amerikaanse filmsterren snabbelen regelmatig wat - beneden hun stand - bij met reclamespotjes en advertenties. In Japan welteverstaan, want daarvan weten ze dat die toch niet in de VS te zien zullen zijn. Twee Amerikaanse architecten die naar Japan zijn geemigreerd hebben een verzameling aangelegd.
http://www2.gol.com/users/zapkdarc/sold.html

~ Versleutelde e-mail zal wel onder het briefgeheim vallen, in tegenstelling tot wat minister Sorgdrager in juni beweerde.
http://www.pi.net/computer/multim/21-8-97/mm21-8-97a.html

~ Web Turbo, een utility waarmee je pagina's kunt previewen zonder ze te downloaden. Erg handig wanneer je in AltaVista tientallen treffers krijgt op een zoekwoord.
http://www.webturbo.com/

~ De geruchtmakende prive video van Pamela Anderson en Tommy Lee is nu te koop.
http://www.pamlee.com/

~ Laptops: van superklein maar duur - de Toshiba Libretto 50CT - tot spotgoedkoop maar beperkt - de Laser PC5.
http://www.toshiba.com/tais/csd/products/portable/libretto/overview/index.htm
http://www.perfectsolutions.com/

~ Corresponderen met Amerikaanse gedetineerden. 'Inmates need friends just as badly as anyone.'
http://www.noord.bart.nl/~lof/index.html

~ Het is weer tijd voor de Cool Site of the Year.
http://cool.infi.net/csoty/

~ Bromfiets, het oudste bromfietsblad ter wereld, is na bijna 20 jaar herrezen uit de dood. Nu richt het blad zich op klassiekers.
http://www.webcarenl.com/bromfiets/

~ Dutch Mulder & Scully Digest, een mailinglijst voor Nederlandse X-Philes.
http://home.pi.net/~gerardnw/dmsd/dmsd.htm

~ Het Leger des Heils bestaat 110 jaar.
http://www.legerdesheils.nl/

~ Al meer dan 50.000 songteksten en groeiende.
http://www.lyrics.ch/

~ Silver Surfers is de titel van een artikel van het Australische webmagazine Icon. In het artikel wordt een beeld geschetst van het toenemend gebruik van internet onder 50-plussers.
http://www.smh.com.au/icon/

~ The Simulator simuleert de keuzes van het dagelijks leven. Opstaan of op snooze drukken? Warme douche of koude douche? Zwarte of blauwe jeans?
http://www.conceptlab.com/simulator/

~ Maakten Macintosh gebruikers zich eerder (zie SM 2.29) druk om het kraken van MacOS 8, nu wordt Apple erop aangesproken dat ze niet moeilijk moeten doen tegen de cloonmakers.
http://www.macosmania.net/fightback.html

~ Zoals http://this.is maar dan iets uitnodigender.
http://come.to/

~ Have Nicholas Negroponte host a Wired Miracle Telethon. 'I'm going to stand here and talk non-stop about the digital revolution until we raise $500,000.' The Netly News heeft naast deze nog honderd manieren samengesteld om Wired te redden.
http://cgi.pathfinder.com/@@Bmns@gcABf8iBquk/netly/wired101/

~ 'The Guy's Guide to Geek Girls'
http://www.eecis.udel.edu/~masterma/GuideToGeekGirls.html

~ In navolging van AltaVista en Lycos heeft ook search engine Excite zijn Nederlands(talig)e dependance.
http://nl.excite.com/

~ 'Don't Bother Buying a Tamagotchi'
http://www.tardis.ed.ac.uk/~clr/tamagotchi.html

~ The Sublime, een verzameling subliminale boodschappen in alledaagse dingen. Van het reeds bekende Manneke Pis in het Camel pakje tot verborgen penissen in Disney posters.
http://www.banzai.net/sublime/

~ Microsoft heeft een update uitgebracht van Dial-Up Networking (1.2), het onderdeel van Windows 95 dat je gebruikt om in te bellen naar je provider. Je kunt het gratis bestand (1,3 Mb) bij ZDNet downloaden.
http://www6.zdnet.com/cgi-bin/texis/swlib/hotfiles/info.html?link=1&fcode=00 0H3B

~ 'Pete, The Cat That Looks Like Hitler.'
http://www.homeroom1.com/history.html

~ Joris Lange heeft alle adressen van de belangrijkste Nederlandse media.
http://www.xs4all.nl/~joris/media/adressen.htm

~ 'The Perfect Teri Hatcher Fanpage Generator'
http://home1.gte.net/taxis/ITH/ITHcreate.html

~ De eerste winkel met een deurbeleid.
http://www.coolshopping.com/- s h i f t   o n l i n e -

^^ Aanstaande zondag de Bookmarks van Peter Wouda. Wouda is als persfotograaf actief in Noord-Nederland en sinds begin dit jaar ook op het Net. In samenwerking met vakblad De Journalist van de NVJ organiseert hij op zijn homepage een maandelijkse fotoverkiezing. Onder het motto 'Weg met de doka, leve de computer!' verkent Wouda bij Shift wat persfotografie en internet voor elkaar kunnen betekenen.

^^ In Windows Dressing - de populairste rubriek onder computers - deze week: Superhero Spawn, in de roze wolken met Barbie, echte wall- en newspapers, vliegende WC's, draagbare iconen en de archaische computerstem uit WarGames.- r e -

< Nav de Special 'Mucho Multiplayer' van afgelopen dinsdag:

Terence Aries [ariest@pi.net]
'Vraagje: hoe kunnen jullie een spel noemen dat nog in ontwikkeling is (Ultima Online) en X-wing vs TIE-fighter niet? XVT is een spel waar mensen heel lang op hebben gewacht en is dermate op multiplay gericht dat er in singleplay er bijna niks aan is. Het spel is in je eentje te spelen als een soort training, zo zie ik het tenminste, en multiplay via alle normale manieren: serial modem netwerk en internet. Met 8 spelers over een netwerk is het echt schitterend, zodra je een goed op elkaar ingespeeld team hebt tenminste. Anyway, just thought I'd mention it.'

Robin Baltus [robin.baltus@abnamro.nl]
'Geen clans maar wel Virtual Fighter Wings en Squadrons bij de vliegsimulaties van Janes. Er is hier ook een enorm grote gemeenschap bezig met het spelen van de spellen ATF Gold en US Navy Fighters 97. Wellicht de moeite van een kijkje waard.'
http://www.janes.ea.com/
http://atf.stomped.com/

Michiel van Slobbe [vaslo@xs4all.nl]
'Goede shift over multiplayer spellen, alleen zie ik warcraft 2 nergens, terwijl ik war2/kali de beste multiplayer-combinatie vind die er is.'

< Zomaar:

JJ Augustijn [grashop1@concepts.nl]
'Even een nieuwtje. Het is mij gelukt om in vier beurten uit te komen met het kaartspel hartenjagen (zit standaard in Windows). Ik ben benieuwd, of dit nog meer mensen is gelukt. Zo ja, dan kunnen zij mailen naar mij met bewijs. Mijn bewijs staat op mij homepage:
http://home.concepts.nl/~grashop1/
++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

home: http://www.shift.pi.net/
e-mail: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande
mailsupport: cybrarians@pi.net
sales: adverteerders@pi.net
archief: http://www.shift.pi.net/mail/archief.html
oplage: 8850

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan op de Mail pagina.