S H I F T 2.30 [Blonk!]
vrijdag 25.07.97
http://www.shift.pi.net/


1. MS Internet Explorer 4.0
2. Internet gebruik versobert
3. Waarom Yahoo zo succesvol is
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: Ka-Boom, Lara Croft 2
Shift Online: Faites vos jeux
1. Internet Explorer 4.0

Uit angst voor een onherstelbare transformatie van de desktop (die na maanden precies naar wens is) en de frustatie die daarbij toeslaat, heeft de redactie van Shift besloten de tweede beta-release van Microsoft's Internet Explorer 4.0 even te laten voor wat ie is. Mijn desktop is al actief genoeg - bijvoorbeeld elke week een andere wallpaper - en Netscape's 4.0 was ook al een zware bevalling. En over de push features van de 4.0's van beide browser giganten... push media is een doodgeboren kindje, een oplossing op zoek naar een probleem.

Om toch een beeld te kunnen schetsen van Microsoft's nieuwe paradepaard, wendt de redactie zich tot hardcore software junks met minder upgrade-vrees.

WebMonkey
'Microsoft's Internet Explorer 4.0 is good software. Really good. Way better than Netscape. But different, too.'
http://www.hotwired.com/webmonkey/tools/97/12/index0a.html

AnchorDesk
'Let's get the controversial stuff out of the way first. Microsoft Internet Explorer 4.0 is better than Netscape Communicator. Wait, wait, wait all you Netscape loyalists. Let me finish before you start sending flame mail. I still think most of you should stick with Communicator. For a while at least. Maybe forever.'
http://www4.zdnet.com/anchordesk/story/story_1081.html

CNet
'This version is more stable, more flexible, and better integrated than the private preview we saw. And though we aren't big fans of push technology, we have to admit we like some of the content offered on Microsoft's Active Channels.'
http://www.cnet.com/Content/Reviews/JustIn/Items/0,118,186,00.html?brw.prt

PC Week
'With cutting-edge interface features that provide a superior Web browsing experience, the latest beta release of Internet Explorer puts Microsoft in the unaccustomed role of setting, rather than following, Web trends.'
http://www8.zdnet.com/pcweek/reviews/0721/21ie4.html2. Internet gebruik versobert

Funsurfen maakt plaats voor selectief, functioneel gebruik, internet gebruikers zijn steeds korter online, het aantal vrouwen neemt toe en de grootste groei in het totaal gebruikers is voorlopig voorbij. Dat zijn de voornaamste conclusies van onderzoeksbureau Trendbox uit zijn driemaandelijkse telefonische enquete onder 15.000 Nederlanders van 16 jaar en ouder naar de bekendheid en het gebruik van internet.

De internet gebruiker houdt steeds kortere sessies: van gemiddeld 5 uur per week in 1996 tot 3 uur nu. In toenemende mate wordt het gebruik daarbij puur functioneel. We weten wat we willen en waar we het kunnen vinden. Zomaar een surftochtje ondernemen doen we niet meer, zo stelt Trendbox.

http://www.pi.net/computer/multim/22-7-97/mm22-7-97b.html3. Waarom Yahoo zo succesvol is

Yahoo zit nog steeds in de lift. De winst in het tweede kwartaal steeg en de webdirectory telde in juni 38 miljoen pageviews per dag. Waarom is Yahoo eigenlijk zo succesvol, vroeg zakentijdschrift The Red Herring zich af. Analisten wijzen op de sterke merknaam en de hoge reactiesnelheid van Yahoo op internet ontwikkelingen. Volgens Herring-lezer Steven Champeon ligt het aan iets heel anders: Yahoo heeft veel klinkers in zijn naam.

 (naam)       (#letters)    (#klinkers)   (#medeklinkers)   (%)

Lycos 5 1(2)* 4(3)* 20(40)% Webcrawler 10 3 7 30% HotBot 6 2 4 33% Altavista 9 4 5 44% Excite 6 3 3 50% InfoSeek 8 4 4 50% Yahoo 5 3(4)* 2(1)* 60(80)%

* = De 'Y' is in Lycos een klinker, maar in Yahoo een medeklinker.

http://www.herring.com/insider/1997/0717/yahoo.html- c i t a a t   v a n   d e   w e e k -

'We have been down due to a DOS-attack. It is the most furious Syn_Flood attack we've ever seen. The attack is performed with IP-spoofing as well so it was hard to talk some sence to this guy (or gal). (..) The attack is still going on and is expanded to everything on are network. CERT is notified, and everyone is working on a solution. The challenge is OFF until the attack is over.'

Aldus de webmaster van het Zweedse Infinit Information. Infinit houdt voor de tweede keer een Crack-a-Mac competitie met zijn webserver Hacke als doelwit. Het prijzengeld van 100.000 Zweedse kronen (ruim 25.000 gulden) zal worden uitgekeerd aan de eerste hacker die erin slaagt de server te kraken en de inhoud van Hacke's pagina's te veranderen. Een zogeheten 'denial of service' aanval (http verzoeken met een foutief retouradres) geldt niet als kraak, getuige de beslissing van Infinit om de competitie tijdelijk te sluiten. Zodra Hacke is uitgerust met MacOS 8 beweert Infinit ook tegen deze aanvallen bestand te zijn.

http://hacke.infinit.se/- o n t d e k   j e   p l e k j e -

~ Deel twee van het populaire actiespel Tomb Raider is onderweg. Op preview screenshots is te zien dat de garderobe van hoofdrolspeelster en virtuele seksbom Lara Croft is uitgebreid. Het Engelse Playstation magazine had trouwens onlangs een verhaal over actrice Rhona Mitra die model heeft gestaan voor Lara Croft.
http://www.tombraider.com/tr2/tr2.html
http://www.amorph.demon.co.uk/scion/rhona.html

~ Apple heeft een nieuwe versie van zijn besturingssysteem uitgebracht: MacOS 8. Een Nederlandstalige versie wordt in het najaar verwacht. MacOS 8 is overigens standaard uitgerust met de zoekdiensten van Excite.
http://macos.apple.nl/
http://www.cnet.com/Content/Reviews/JustIn/Items/0,118,190,00.html
http://www.excite.com/apple/

~ Naar aanleiding van de actie van SpiderNet (2500 handtekeningen) overweegt de Belastingdienst volgend jaar naast een Windows ook een Macintosh versie van zijn Belastingdiskette uit te brengen. Er zijn 50.000 aanmeldingen nodig om een Mac versie uit te brengen.
http://www.belastingdienst.nl/mac/
http://spidernet.nl/~macactie/

~ Dennis Fong - aka Thresh - is de officieuze wereldkampioen Quake. En de winnaar van een Ferrari 328GTS (beschikbaar gesteld door id Software's John Carmack). Bij Gamespot geeft de 20-jarige kampioen speeltips.
http://www.gamespot.com/features/thresh/index.html

~ Last van een kleine harde schijf? Huur schijfruimte op het net. Kosten: 100 dollar per jaar.
http://www.sgii.com/

~ The Silencers, Neerlands eerste Diablo clan.
http://www.xs4all.nl/~robu/

~ Ka-Boom: 'A Dictionary of Comicbook Words.' Errug goed. Zowie!
http://www.intergate.bc.ca/business/kjohn/

~ Traumagotcha, een handleinding voor de misbruik van je tamagotchi.
http://www.toymania.com/figurethis/trauma2.html

~ Natuurkundige experimenten zonder de computer te verlaten.
http://BrianJones.CTSS.Colostate.edu/Experiments.html

~ Gaap.
http://www.shuteye.com/

~ Eentje voor de historici.
gopher://wiretap.spies.com:70/11/Gov/US-History/WWII

~ Koop hier je Mars rijbewijs.
http://home.onestop.net/rover/

~ Op zoek naar een kamer? Check bij StudentSupport onder 'Cybermarkt'. En de LSVb heeft tips.
http://www.studentssupport.nl/
http://www.lsvb.nl/huishp.htm

~ De Nanoworld Image Gallery: close-ups van mensenhaar, bloedcellen, vlooien, enzvoort, met behulp van een elektronenmicroscoop.
http://www.uq.edu.au/nanoworld/images_1.html

~ 24 uur per dag klassiek, jazz, blues, avant-garde en wereldmuziek.
http://www.concertzender.nl/concertzender/ra/

~ Veggie Stew, stamppot met (!) vegetariers.
http://www.mtd.com/tasty/vegie.html- s h i f t   o n l i n e -

^^ Aanstaande zondag de Bookmarks van Arjan van 't Veer. Van 't Veer doet sinds 1992 onderzoek naar kansspelen aan de Erasmus Univerisiteit in Rotterdam. Momenteel bestudeert hij gokken via internet in opdracht van de verenigde Nederlandse kansspelaanbieders en het College van Toezicht op de Kansspelen. Bij Shift vertelt Van 't Veer over de do's en don't's.

^^ In Windows Dressing deze week: de nieuwste (wallpaper) van The Prodigy, Around the Desktop met Daft Punk, de beste Quake screensaver, bugs op je scherm, GayOS en de klassieke systemsounds van PacMan.
++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

homepage: http://www.shift.pi.net/
e-mail: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande evdz@pi.net
mailsupport: cybrarians@pi.net
news:pi.shift [alleen voor abonnees van Planet Internet en World Access]
archief: http://www.shift.pi.net/mail/97/230.html
sales: adverteerders@pi.net
adverteren: http://www.pi.net/servicedesk/tariefkaart/
oplage: 8350

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan op de Mail pagina.