S H I F T 2.21 [Fred Internet]
vrijdag 23.05.97
http://www.shift.pi.net/


1. Animal Farm
2. Fred Internet
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: Bill, Pam en Spamford
Shift Online: Jeroen van Inkel
Re: MacQuake1. Animal Farm

--------------- TS II Creature Communication ---------------

chewie died trying to defend against the attack by Killer.

-------------------------- END -----------------------------

Mijn virtuele huisdier is dood. Opgevreten door een ander fantasiebeest. Chewie bestond niet, maar toch was er na het bovenstaand bericht even een moment dat je baalt. 'Hmm, jammer.' Aanstaande dinsdag een Shift Special over artificial life: van TechnoSphere II tot Tamagotchi en van Bozlo the Beaver tot Creatures.

http://www.shift.pi.net/


2. Fred Internet

Het marketingonderzoeksbureau Multiscope Marketing Services maakte deze week de resultaten bekend van zijn halfjaarlijkse onderzoek (2000 respondenten) naar internet in Nederland. Bij wijze van samenvatting stelt Shift uit de resultaten het profiel van de 'gemiddelde' internet gebruiker samen: Fred Internet.

Fred is - nog steeds - een jonge man met een hoge opleiding en een bovenmodaal inkomen. Hij heeft een particulier account bij een commerciele internetprovider en logt vanuit thuis met een 28K8 modem in. Fred heeft een Pentium PC met Windows 95, meer dan 8 MB geheugen op het moederbord, een harde schijf groter dan 1 GB, een 15 inch monitor, een cd-rom speler en een geluidskaart. Per maand is Fred 38 uur online. Wanneer hij online is, maakt hij vooral gebruik van het web en e-mail, met behulp van respectievelijk Netscape Navigator en Eudora, en kijkt hij minder naar televisie. Wat Fred niet kent, zal Fred niet online kopen. Desalniettemin geeft hij jaarlijks 450 gulden uit via internet. Fred surft vooral naar de site van Planet Internet en is geabonneerd op de nieuwsbrief van IDG Webwereld.

http://multiscope.horizon.nl/intmedia/CITAAT VAN DE WEEK

'De keren dat ik me in een nieuwsgroep echt prettig heb gevoeld zijn nihil. Ik stuit telkens op een raar soort oppervlakkigheid, waar ik niet zoveel mee aankan. Misschien omdat ik niet op de goede manier binnenkom, dat zou best kunnen. Want ik ben in het verleden veelvuldig afgeblaft. Je stelt een interessante vraag, denk je, en vervolgens krijg je alleen wat meesmuilende reacties, vooral wanneer ze doorhebben dat je van de pers bent.'

Aldus Martijn van Calmthout, wetenschapsredacteur en columnist bij de Volkskrant, in een debat met Karin Spaink in HP/De Tijd (week 21). Van Clamthout mocht de rol van zwartkijker vervullen.ONTDEK JE PLEKJE
~ De FBI heeft afgelopen week een 21-jarige man gearresteerd die Bill Gates met de dood had bedreigd. Het woonadres van de man was achterhaald via de administratie van America Online waar hij een account had.
http://www.news.com/News/Item/0%2C4%2C10740%2C00.html?nd
~ Het ontbloten van het bovenlichaam tijdens het afdalen van Splash Mountain (waar de fotocamera staat) blijft erg populair.
http://www.gate.net/~defiant/Splash_Mountain.html
~ 'The Ratio of Pamela's Breasts over Pamela's Head vs. Time.' Een diepgaande studie over de toename in omvang van de borsten van Pamela Anderson.
http://www.geocities.com/CollegePark/8979/pal.html
~ Ann Online, een programma van AudioNet, had deze week een interview met Stanford 'Spamford' Wallace van Cyber Promotions. Over de hack-attack op zijn server, de ruzies en deals met providers, zijn 9000 spam-klanten, en de 4 miljoen mailberichten die hij elke dag door de backbones van internet jaagt.
http://www.audionet.com/shows/annonline/970522/interview.html
~ '44 procent gebruikt een wachtwoord met de naam van een geliefde. 31 procent gebruikt de naam van zijn huisdier. 22 procent een naam van iemand die ze bewonderen. En 19 procent gebruikt een wachtwoord met daarin een seksueel of obsceen woord.' Wachtwoorden onthuld.
http://www.cnet.com/Content/Voices/Steinberg/052197/?dd
~ PizzaWeb: voer je postcode in, kies uit de lijst met pizzeria's en kies vervolgens een maaltijd. Simpel niet? Maar waarom zou je niet gewoon bellen?
http://www.pizzaweb.nl/
~ 'Deze site is voor iedereen die een hekel heeft aan radio in het algemeen en Radio 538 in het bijzonder.'
http://leden.tref.nl/gerwin/538dood/
~ Slecht huwelijk? Scheiden? Vul gewoon een formulier in op het Net.
http://www.vallenduuk-tissingh.nl/espagina.htm
~ 'We are NOT just another Internet Provider, we are The Catholic Value Added Internet & Long Distance Services Provider!' En de paus vindt het fantastisch.
http://www.cathtel.com/about.html
~ Jawel, de webgrrls hebben er een concurrent bij.
http://www.heartless-bitches.com/
~ Een rariteitensite met spionengadgets.
http://www.inch.com/~dna/CIMWelcome.html
~ De Tibetaanse regering in ballingschap heeft een site geopend (let overigens op de extensie .com) waar onder meer een white paper is te vinden die als antwoord fungeert op Chinese propaganda. China houdt Tibet nu reeds 47 jaar bezet.
http://www.tibet.com/
~ De Golden Gate Bridge ('the world's favorite bridge') bij San Francisco bestaat 60 jaar.
http://www.ggb60.com/SHIFT ONLINE
http://www.shift.pi.net/
^^ Aanstaande zondag de Bookmarks van Jeroen van Inkel. Neerlands bekendste radiojockey heeft drie grote passies: formule 1, strips en computers - in die volgorde. Kijk dus niet raar op als Van Inkel met serie snelle sites aan komt zetten.
^^ In Windows Dressing - de populairste internetrubriek onder computers - deze week een Windows Dressing Special gewijd aan de coolste sukkels van de jaren 90 naar aanleiding van de Nederlandse première van de film Beavis and Butt-head Do America: wallpapers, desktop themes, toiletpaper, start-up schermen, systemsounds, cursors en zelfs een game waarin Beavis zich volpropt met nacho's. En op de site van de film vind je ook nog een screensaver, zowel voor Windows als voor de Mac: http://www.doamerica.com/saver.html .RE
Martijn Sengers [sengers@knoware.nl] 'In Shift Mail 2.20 stond dat er geen demo van Quake voor de Mac uit zou komen. Deze demo is echter al uit, althans de beta-versie is op het Net te vinden, op de wat onbekende illegale ftp-sites. Ik heb het zelf al gedraaid, en is identiek aan de Windows-versie, enkel zonder netwerkmogelijkheden (nog niet).'

++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

homepage: http://www.shift.pi.net/
algemeen: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande evdz@pi.net
mailsupport: cybrarians@pi.net
news:pi.shift [alleen voor abonnees van Planet Internet en World Access]
archief: http://www.shift.pi.net/mail/97/221.html

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body subscribe shiftmail voornaam achternaam. De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan op de Mail pagina.