S H I F T 2.18 [Internet on Wheels]
vrijdag 02.05.97
http://www.shift.pi.net/


1. A Webcar named Mercedes
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: Deep Blue
Shift Online: HeT1. A Webcar named Mercedes

Mercedes is weer helemaal bij de tijd. Sterker nog, het Duitse automerk steelt de show met een nieuwe concept car: 'Internet Multimedia on Wheels.' Deze omgebouwde Mecedes E 420 heeft meer computerapparatuur aan boord dan een gemiddeld klaslokaal en is een van de eerste auto's die is ingelogd op de elektronische snelweg. Voorin een terminal voor actuele verkeersinformatie en hypermoderne navigatiesystemen en vanaf de achterbank kunnen de kids een potje gamen en funsurfen. Aanstaande dinsdag een Shift Special over deze ultieme webmobiel.

http://www.shift.pi.net/CITAAT VAN DE WEEK

'Ouders Online pleegt dus geen inbreuk op het merk "Ouders van Nu", Ouders Online maakt zich niet schuldig aan domain-name grabbing (het inpikken van Internet-adressen) en Ouders Online lift niet mee op de naamsbekendheid van Ouders van Nu.'

Aldus de redactie van Ouders Online eerder deze week in een reactie op het gewonnen hoger beroep dat uitgeverij Spaarnestad/VNU had aangespannen. Ouders Online is niet de enige brandhaard inzake domeinnamen. Zo is service provider xxLink nog steeds verwikkeld in een rechtzaak met het Duitse xLink. Op 22 mei staat in die zaak een uitspraak gepland. Op internationaal niveau ondervind het voorstel van de International Ad Hoc Committee, waarin zeven nieuwe top-level domeinnamen en 28 (ipv 1) registreerbureau's zijn opgenomen, veel tegenstand. De Europese Unie is niet eens met de plannen evenals de Amerikaanse regering.

http://www.ouders.nl/mlaatste.htm
http://www.xxlink.nl/
http://www.iahc.org/
http://www.wired.com/news/politics/story/3524.htmlONTDEK JE PLEKJE
~ Morgen start de herkansing van de schakende supercomputer Deep Blue tegen wereldkampioen Garry Kasparov. Kasparov begint de eerste partij met wit.
http://www.chess.ibm.com/
~ Zeg je abonnement op de AVRO Bode maar op. Hier is de digitale TV Gids.
http://huizen.dds.nl/~arg/download.html
~ Netscape sluit zijn Destinations rubriek en laat Yahoo de Netscape Guide maken. De Guide is aan te passen naar eigen voorkeuren (nieuws, links). Naast de inhoud doet Yahoo ook de exploitatie van de Guide. Netscape heeft het te druk met zijn corporate klanten.
http://guide.netscape.com/
~ De Amerikaanse nieuwsdienst Mercury Mail verwelkomde deze week zijn miljoenste abonnee. (Hmmm, Shift Mail stond vanmiddag op 6391 abonnees. And growing!)
http://www.merc.com/
~ Super Mario Bros voor op de PC (60 K).
http://home.worldonline.nl/~kiela/smb.html
~ Mocht je verdwalen in de waslijst met nieuwsgroepen, hier is een handige index.
http://www.cyberfiber.com/news/
~ Chat tegen kanker. Chat tegen kanker?
http://www.surf-inn.be/komop/
~ Irak is ook online. Met een propagandasite ter viering van de zestigste verjaardag van Saddam Hussein.
http://196.27.0.22/iraq/
~ Khep on the Web. Telerobotics in een marmottenbak, Fred Oster-stijl.
http://KhepOnTheWeb.epfl.ch/
~ WinQuake, een handige patch waarmee je Quake in een normaal Windows venster kunt spelen. Alleen voor Windows 95 (336 K).
ftp://download.gamespot.com/pub/action/quake/wq100.zip
~ Chriet 'ik ben zelf geen fanatiek internet gebruiker' Titulaer opende gisteren de Link E-mail Gids. Voorlopig kun je er nog geen adressen opzoeken, louter invoeren.
http://www.linkonline.nl/e-mailgids/home.htm
~ Dit zullen de webgrrls leuk vinden.
http://www.kotex.com/
~ Anders dit wel.
http://www.manhood.com.au/
~ Het front Ladies Against Women hebben een ladifesto opgesteld.
http://www.well.com/user/gail/ladies/
~ Amnesty International NL heeft een site geopend met onder meer informatie over de Vluchtelingenactie 1997.
http://www.amnesty.nl/
~ En wie zegt dat je online niets kunt kopen?
http://www.cuckooclocks.com/
~ De zon schijnt. Dat betekent frisbeeen in het park.
http://www2.stack.urc.tue.nl/~vertigo/NFB/SHIFT ONLINE
http://www.shift.pi.net/
^^ Aanstaande zondag de B o o k m a r k s van Erno Mijland en Arjan Broere. Samen vormen zij het hilarische duo achter HeT, het Humoristisch elektronisch Tijdschrift. Gemiddeld eens per maand worden de abonnees per e-mail getrakteerd op drie komische A-viertjes: 'PC-Eend, het schoonmaakmiddel voor uw computer, komt ook onder de randjes van uw toetsen.' Momenteel houdt HeT een schrijfwedstrijd in stijl waarbij lezers worden aangemoedigd eenzelfde verhaaltje te schrijven in verschillende versies. Zondag schrijven ze een gastcolumn voor Shift met als werktitel: 'Humor op internet, laat me niet lachen.'
^^ In W i n d o w s D r e s s i n g - de populairste internetrubriek onder computers - deze week de volgende downloadabilia: opstarten met Kuifje, een absurde desktop theme van Monty Python, stoere horrorhumor uit Evil Dead 3: Army of Darkness, Charlie's Angels en profiel, eigengemaakte Netscape buttons en een zeven-in-een screensaver. Come get some.

++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

homepage: http://www.shift.pi.net/
algemeen: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande evdz@pi.net
mailsupport: cybrarians@pi.net
news:pi.shift [alleen voor abonnees van Planet Internet en World Access]
archief: http://www.shift.pi.net/mail/97/218.html

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: . De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan op de Mail pagina.