S H I F T 2.15 [404 Not found]
vrijdag 11.04.97
http://www.shift.pi.net/


1. De missing link
Citaat van de Week
Ontdek je Plekje: TV-Info
Shift Online: Ajax, Escher en Hale-Bopp
Re: 'Waiting for reply gedaan'1. De missing link

Internet wordt vaak vergeleken met een hele grote bibliotheek. Waarschijnlijk de meest kromme vergelijking uit de moderne geschiedenis. Want waar bibliotheken tot doel hebben informatie te bewaren, daar blijkt internet nogal vergeetachtig. Zo wordt de gemiddelde levensduur van een URL geschat op slechts 44 dagen. Waarna een pagina (informatie inbegrepen) voorgoed verdwijnt. Aanstaande zondag een Shift Special over The Internet Archive, een Amerikaans initiatief om oude webpagina's te bewaren. Aan het woord komt ook Robert Verdegaal, een student grafische vormgeving wiens afstudeerproject Digital Decay vraagtekens plaatst bij de vergankelijkheid van digitale informatie. 'Het is doorgaans niet zo moeilijk om een tijdschrift van 10 jaar geleden als zodanig te herkennen. Je herkent namelijk bepaalde conventies in vormgeving die bij een bepaalde periode horen. Op internet bestaan zulke conventies nog niet.'

http://www.shift.pi.net/CITAAT VAN DE WEEK

'Convergentie, het huwelijk tussen televisie en het web.. zuigt. Hoe meer het web op televisie gaat lijken, des te dommer het web zal worden.'

Aldus de schrijver Howard Rheingold tijdens zijn openingstoespraak afgelopen week op de zesde Internationale WWW Conferentie, deze keer gehouden in Santa Clara (Californie, VS). Rheingold reageerde op recente marktontwikkelingen waarbij de computer en het televisietoestel naar elkaar toe lijken te kruipen. Microsoft nam namelijk WebTV Networks over (gespecialiseerd in internetboxen voor tv) en Microsoft klopte samen met Intel en Compaq aan bij de Amerikaanse networks en de Federale Communicatie Commissie om een standaard voor digitale tv te bewerkstelligen. Een standaard die de Grote Drie uit de computerwereld willen aanwenden om met hun computers de stoffige zolder te verlaten en de huiskamer te veroveren. Rheingold benadrukte dat het web niet alleen een medium is voor uitgevers maar een instrument dat mensen bij elkaar brengt. Internet draait zijn inziens om communicatie en niet zozeer om 'content'. Zijn project Electric Minds is daarvan een voorbeeld.

http://www6conf.org/
http://www.minds.com/ONTDEK JE PLEKJE
~ TV Info is een mailinglijst met dagelijks het programma-overzicht van Nederland 1, 2 en 3, RTL 4 en 5, SBS 6 en TV 10. Een abonnement is gratis.
http://www.gweb.net/tvinfo/
~ Ze is donker, ze is gevaarlijk, ze rijdt rond op eenhoorns en staat - gekleed in in een zwartlederen outfit - aan de zijde van Hercules. Zij is Xena: Warrior Princess. Te zien op RTL 4.
http://www.xenafan.com/
~ Een christelijke kerk reageert op Heaven's Gate.
http://www.tulip.org/heavensgate/
~ Meet je Emotionele Intelligentie Quotient (EQ).
http://www.utne.com/cgi-bin/eq
~ De langste wandeling ter wereld (met een kruis op je schouder).
http://www.blessitt.com/
~ The Ultimate Crash Website biedt een bizarre verzameling beeld-, video- en geluidmateriaal over vliegtuigongelukken en andere 'bloopers' met fatale afloop. Zo is er ook een video te zien van een speedboot die tijdens een wedstrijd het publiek in vaart.
http://www.cam.org/~gilmour/
~ 'Protect your computer against enemy No.1 : DUST. With this special designed, small sized 'cyber vacuum cleaner' you can easily clean your computer, keyboard, printer etc in a second.'
http://www.nox.nl/cw811.htm
~ Het aftellen voor het jaar 2000 is begonnen. Afgelopen zondag waren er nog precies 1000 dagen te gaan.
http://www.everything2000.com/fm_1000.htm
~ Tip voor deelnemers aan de Nationale Beurscompetitie: op de site van Quote wekelijks beleggingstips van experts.
http://www.quotemedia.nl/
~ De eerste beta, pardon, preview van MS Internet Explorer 4.0. Volgens Microsoft niet bedoeld voor jan en alleman. Kortom: Bugs 'r' Us.
http://tucows.wau.nl/web95.html#explorer4
~ 'Dr. Denenberg is a facial plastic surgeon, and this Web site is about pictures. When you are selecting a plastic surgeon, by far the most important factor in your decision is the surgeon's skill. But how do you determine a plastic surgeon's skill? By looking at the before and after pictures of his patients. On this site, you can browse through hundreds of before and after pictures of Dr. Denenberg's patients.'
http://facialsurgery.com/
~ 'The Multiplayer Manual. 80 tips for group gaming succes.'
http://www.gamecenter.com/Features/Guide/Multistrat/?dd
~ Zes mensen per minuut lopen het HIV virus op en de AIDS klok bijft lopen.
http://aidsclock.unfpa.org/indexa.htm
~ De webdesigners van Heaven's Gate - opererend onder de naam Higher Source - bleken niet zulke professionals, aldus de laatste editie van de Computer Underground Digest.
http://www.soci.niu.edu/~cudigest/CUDS9/cud928
~ Kijk mee over de schouder van andere surfers die zoeken.
http://webcrawler.com/WebCrawler/SearchTicker.html
~ Screensavers, wallpapers en iconen zijn aardige accesoires om je computer als het ware mee aan te kleden (zie ook Shift's Window Dressing). Shift-lezer Anton Huizinga gaat echter nog een stapje verder.
http://www1.tip.nl/users/t573824/computer.htm
~ Mager qua aanbod maar strak in design, Star Trek magazine.
http://www.amazed.nl/fiction/startrek/
~ Punt nl staat voor Nederland, .be voor Belgie, enzovoort. Maar waar staat .hn voor? Of .om? Check de Global Node Monitor.
http://www.traveloco.com/nodes/SHIFT ONLINE
http://www.shift.pi.net/
^^ Aanstaande dinsdag de B o o k m a r k s van Leo van der Wees. Van der Wees is als jurist verbonden aan Legal Net Services, een service provider gericht op de advocatuur. Daarvoor was hij zes jaar lang universitair docent Informatica en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij Shift brengt hij jou op toegankelijke wijze up-to-date over de juridische ontwikkelingen rondom internet. Wie denkt dat de Communications Decency Act (Amerikaanse federale censuurwet) de enige poging is van een overheid om internet te beteugelen: denk opnieuw en kom dinsdag even buurten op de site van Shift.
^^ In W i n d o w s D r e s s i n g - de populairste internetrubriek onder computers - deze week de volgende downloadabilia: een machtige desktop theme van Ajax uit betere tijden, oneindige wallpapers van M.C. Escher, screensavers die schieten en zagguh, het Hale-Bopp font en boot-up screens van gouwe ouwe videogames.RE
>De vorige editie van Shift Mail ging de deur uit met als subtitel 'Waiting for reply'. Toegegeven, soms zijn de subtitels wat cryptisch maar het staat zo kaal om een mailtje binnen te krijgen met alleen een editie-nummer in de subject-regel. 'Waiting for reply' refereerde overigens naar het item over semi-sites. Menig lezer vatte de subtitel echter anders op.

Fam. Vosseberg vosseberg@pi.net
'Waiting for reply gedaan. Wat het mag betekenen moet ik bij jou zijn.'

Eddy Dijk eddy.dijk@pi.net
'Wil je reaktie op alle gegevens? Wat bedoel je met Waiting for reply? Ik zit maar net op internet en dacht de informatie van SHIFT lijkt me wel interessant. Maar moet ik nu iedere mail beantwoorden? Ik heb vijf A-viertjes ontvangen, maar moet het geheel nog door nemen. Als je wil weten of ik het ontvangen heb, bij deze JA dus. Laat mij het weten wat je anders bedoelde met (Waiting for reply)!'


>In SM 2.14 werd Boudewijn Nederkoorn van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland gevraagd om toelichting op Nederlandse domeinnamen. Het laatste citaat is door de redactie verkeerd geinterpreteerd. 'De persoon in kwestie had zich bij het Benelux Merkenbureau onder de naam Sex.nl ingeschreven. Normaliter is dat voldoende, maar wij vonden de naam toch te algemeen. Sex.nl.nl had misschien nog gekund.'

Boudewijn Nederkoorn Boudewijn.Nederkoorn@surfnet.nl
'Sex.nl.nl is afgewezen op grond van het feit dat nl als subdomein onder nl (dus nl.nl) een geblokkeerde naam is. Als het betreffende bedrijf de naam "sex" had weten geregistreerd te krijgen bij het Benelux Merkenbureau, hadden wij op grond van het reglement de naam sex geregistreerd (dus resulterend in sex.nl). Registratie van "sex.nl" bij het merkenbureau leidt dus tot een aanvraag bij onze stichting van sex.nl.nl en dat werd afgewezen op de gemelde technische gronden.'

++++

© 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.
Shift Mail is een gratis uitgave en louter bedoeld voor persoonlijk gebruik. Shift Mail verschijnt wekelijks op vrijdag. Dit e-mail magazine is gemaakt van kringloop-elektronen.

homepage: http://www.shift.pi.net/
algemeen: shift@pi.net
redactie: Erwin van der Zande evdz@pi.net
mailsupport: cybrarians@pi.net
news:pi.shift [alleen voor abonnees van Planet Internet en World Access]
archief: http://www.shift.pi.net/mail/97/215.html

Abonneren op Shift Mail kan online op de site en per e-mail. Stuur een e-mail naar listserv@pi.net met in de body: . De subject-regel kan blanco blijven. Werkt dit niet naar behoren, lees dan de instructies zoals die op de site van Shift staan bij het onderdeel Mail.