ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ C O R R I E ]  pijltje

 

 
(mugshot)

Corrie (1973) is de vrouwelijke helft van het cam@home duo Corrie en Rickert uit Amsterdam. Ze is in korte tijd uitgegroeid tot populairste camgirl op het Nederlandse deel van internet. En dat zonder full monty. Corrie mag de kijker af en toe graag plagen zoals ze het zelf noemt met een erotisch getinte voorstelling. Haar interesse voor webcams werd aangewakkerd tijdens een stage in de Verenigde Staten voor haar studie bewegingswetenschappen. Bij Shift geeft ze een introductie op het fenomeen webcams.

  "Everybody deserves 15 minutes of fame of is het 15 megabytes? Aandacht vragen van een wereldwijd publiek gebeurt nu makkelijker dan ooit op internet. Zien en gezien worden. Voyeurs en exhibitionisten. Een korte inleiding voor de webcam newbie.

Door middel van een webcam kun je op eenvoudige wijze zien hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat. Als je een overzicht wilt krijgen van de enorme hoeveelheid webcams, kun je bij Earthcam gebruik maken van een zoeksysteem. Op sommige cams worden beelden uitgezonden vanaf een bergtop, een strand, een blik op een kruispunt vanuit een huiskamer of zogeheten flashes vanuit een Amerikaans pretpark. Anderen zenden 24 uur per dag beelden uit van een vissekom, koffiepot of bank.

Hoewel het grootste deel van de cams niet meer laat zien dan een zonsondergang of een verlaten woonerf, zijn er ook cams met veel meer actie. Cams waarop andere mensen te zien zijn. De webcam bevolking bestaat vooralsnog voor het grootste deel uit Amerikaanse meisjes. Deze webgirls zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten (volgens eigen zeggen meestal 36-28-36D). Voor een uitgebreid overzicht zijn Peeping Moe en The Nose onontbeerlijk.

Zelf behoor ik sinds een maand of vier ook tot de snel groeiende groep van webgirls. Eindelijk dus ook een oerhollandse webcam. Je kunt mij en/of mijn vriend Rickert vrij vaak zien als we achter de computer zitten, eten koken of liggend op de bank lezen of televisie kijken. Soms ben ik in een teasing bui en laat wat meer van mijzelf zien. Ik laat dus naar me kijken. Waarom? Aandacht is leuk, en zelfs verslavend. Je merkt er weinig van dat elke dag vijfduizend mensen naar je komen kijken, totdat je in onze chatroom komt. Het chatten maakt het persoonlijker, vooral mensen die vaak terugkomen geven je het gevoel alsof je in je stamkroeg zit.

Doen alle camgirls het dan alleen voor de aandacht? Nee natuurlijk niet, geld is ook een reden. Veel camsites hebben member sections waar je tegen (soms absurd hoge) betaling en vaak ook onder de noemer 'art', pornografische voorstellingen kunt zien. Voor de liefhebbers, Castboy heeft de zogenaamde ho's op een rijtje gezet en van een prijskaartje en ho-factor voorzien. Erg grappig. Er is ook een no-ho lijst voor de no budget voyeur.

Wat is er leuk aan om naar een cam te kijken? Natuurlijk komen veel mensen op het bloot af, maar toch speelt er meer. Naar andere mensen op internet kijken heeft een bepaalde aantrekkingskracht, alsof je stiekem bij iemand door het sleutelgat naar binnen kijkt, of door de open gordijnen de huiskamers inkijkt als je 's avonds de hond uitlaat.

Of ik zelf wel eens naar webcams kijk? Af en toe blader ik wat sites door om te kijken wat andere webgirls doen, maar ik heb er niet echt het geduld voor om er lang naar te kijken. Eigenlijk is er maar eentje die ik echt elke dag even bekijk. Niet alleen wat je op cam ziet telt, maar juist de interactie met de persoon op de cam maakt het interessant. 'Uit het oog, uit het hart' is hierop trouwens wel van toepassing.

Wil je een cam in de gaten houden maar heb je geen zin om de hele nacht op te blijven, download dan LiveGrab, een programmaatje dat al de uitgezonden plaatjes voor je bewaart - mits je je internet connectie open laat. The Webcam Cookbook is een goede informatiebron als je zelf een webcam wilt opzetten. Pas wel op, een webcam genereert veel traffic. Zelf hebben we tot nu toe geen problemen met onze provider gehad, daar A2000 geen maximum heeft voor dataverkeer, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een webcam hierdoor ten onder gaat aan zijn eigen succes."   einde

h o m e  |  a r c h i e f  |  r e a c t i e


   © 1998 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.