ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ H U B E R T   R O T H ]  pijltje

 

 
(mugshot)

Hubert Roth (1973) is in het dagelijkse leven werkzaam bij GSM Information Network (GIN) als international salesmanager. 's Avonds verandert hij in een funlovin redacteur van lifestyle e-zine Project A, dat hij samen met Tom Mes en Paul Posse afgelopen zomer heeft opgezet. Thuis heeft hij geen connection ("nog anderhalve maand en dan komt Eneco met internet via de kabel") ter zelfbescherming tegen een hoge telefoonrekening. Over e-zines zegt hij: "Pas als men allemaal een T1 verbinding of meer thuis heeft liggen, wordt het leuk en kun je echt verder gaan denken."


PROJECT A
online: juni 1997
e-mail/web: web
pageviews: 100 per dag
redactie: 3 (part-time)
verschijning: tweewekelijks

  "Wij zijn ongeveer een half jaar geleden begonnen, omdat er destijds maar bar weinig op het gebied van lifestyle en cultfilms te doen was op het Net. Tenminste in Nederland dan. Wat je meestal tegenkomt, zowel gedrukt als online, is gemaakt door mensen die geen contact hebben met de doelgroep waar ze zich op richten. Er zitten marktonderzoeken achter en er wordt niet gewerkt met emotie, maar met botte feiten. Dat is nou net wat wij met Project A proberen te vermijden.

Het eerste wat ik 's ochtends doe, na m'n mail gechecked te hebben, is naar diverse nieuwssites gaan zoals IDG, Planet Internet (voor het ANP nieuws, wat dan bij aankomst op die pagina al zeker een dag oud blijkt te zijn) en naar de (jaja) Telegraaf, omdat dat de enige online krant is die ook werkelijk nieuws van die dag brengt.

Er is op e-zine gebied een hoop schoons, maar ook een hele berg rotzooi te bewonderen. Over die laatste groep zal ik zeker niet uitwijden, omdat ik denk dat het zonde is om daarmee de cache-directory van je browser te vervuilen. De CrashSite is er wel één die de moeite waard is om te bekijken. Deze wordt gemaakt door een stelletje anarchisten die met z'n allen in een trailerpark in Californië wonen. Ongeveer twee jaar geleden werd ik door Steve Raymond op zijn e-zine Stim gewezen. Erg vet en erg lekker. Ook Urban75 is vet, vooral omdat je daar de Spice Girls tot bloedens toe een ram voor hun harses kunt verkopen in "Slap a Spice Girl" - pret verzekerd. Dan hebben we ook nog Suck, maar ik geloof dat iedereen die hier wel eens zijn of haar bookmarks heeft mogen vertellen het daar al over heeft gehad.

Buiten al dit Engelstalige geweld zijn er natuurlijk ook wel een paar Nederlandse e-zines die het noemen waard zijn. Zoals Shift ;-), the Fridge van Joost 'Icepick' van der Hoeven, HeT van Arjan Broere en Erno Mijland (wanneer krijgen die jongens nou eens een eigen domein), het overbekende Hatchoo en natuurlijk de Daily Planet van Francisco van Jole.

Het leukste van internet vind ik dat iedereen, normaal gesproken, zonder problemen de grootste onzin online kan zetten. Slam is zo'n voorbeeld. Bij Slam is het de bedoeling dat de makers (ik ben er één van) hun oude spulletjes aan gort gaan slaan en dat dan vast leggen op foto, om daarna op het web te zetten. Jodi is ook niet helemaal duidelijk, maar wel te gek. Weirdness for Weirdness heeft een enorme lijst met onzin op het web.

Ook Spumco valt bij mij onder de noemer 'leuke onzin', maar dan wel 'erg leuke onzin', want zij hebben met MacroMedia Flash een cartoon gemaakt, The Goddamn George Liquor Program, en dat alleen om hun speelgoed en aanverwante artikelen te verkopen. Werkt beter dan een banner, dat is zeker. Gruwelijk, maar ook onzin, is Rotten.com. Ga hier vooral niet naartoe als je net gegeten hebt, want je maaltijd komt er door dezelfde opening weer uit.

Het lijkt momenteel wel of platenlabels een oorlog uitvechten om de titel 'Wie heeft de mooiste website'. Ga maar eens kijken bij WarpNet, Obsolete of Metalheadz. Moge hieruit ook mijn smaak van muziek blijken. Om online muziek te luisteren, is het wel aardig om eens naar Koudzweet van de VPRO te gaan. Hier kun je met je Real plug-in een enorme berg muziek beluisteren.

Voor het maken van mooie websites zijn er een hoop tips te vinden bij Projectcool en als je dan toch bezig bent ga dan gelijk effe langs Fontastic om een paar mooie fontjes te downloaden.

En als je op reis wilt gaan, stop dan eerst bij Trip (IE 4.0 only, red.) om te kijken waar je naartoe wilt, ga dan naar Holiday Rentals om een huisje te huren en check Live Cams om er zeker van te zijn dat het er wel lekker weer is."   einde

a r c h i e f  |  r e a c t i e


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.