ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ H A T C H O O ! ]  pijltje

 

 
(mugshot)

Mark Götz (1964, links) en Marc de Hond (1977) vormen samen het creatieve team bij service provider 01 First Internet. Toen zij vorig jaar tijdens de komkommertijd wat weinig klandizie hadden, bedachten zij Hatchoo! - Neerlands eerste parodie-site. Nu de vakantieperiode wederom is aangebroken, hebben Götz en De Hond Hatchoo! heropend. Gouwe ouwe zoals de Televaag en World Ongein zijn gebleven, aangevuld met debiele nieuwe waaronder Life on Mars en de Dulex Condoom Paskamer. Bij Shift doet het duo een rondgang langs de sites waar zij zelf om moeten lachen.

  "Eigenlijk is het een schande dat wij als oudgediende internetters zo lang over onze favoriete bookmarks moesten nadenken. Of dit nu komt doordat we door de bomen het bos niet meer zien, verwend zijn, of dat er eenvoudigweg niet veel origineels te beleven is, weten we eigenlijk niet. Toch is het ons gelukt om een aantal plekken te vinden waar wij ons regelmatig vermaken.

Als we weer eens gefrustreerd zijn, omdat Windows niet draait zoals het zou moeten, stampen we Bill Gates in elkaar op het Celebrity Slugfest. Nog iemand die geen hoge pet op heeft van 'Ome Bill' is de maker van Microcrap hetgeen niet alleen een parodie is op de Microsoft site - je kunt er ook illegale software downloaden.

Carmageddon Over frustraties gesproken. Als minister Jorritsma weer met nieuwe voorstellen komt om langzamer te gaan rijden stappen we in onze virtuele auto en rijden 'r onderuit in Carmageddon. We hebben de makers al benaderd en gevraagd of ze snel een patch met fietsers willen uitbrengen.

En omdat we het zelf ook wel eens leuk vinden om mensen op onze site te plagen via onze HTML-pagina's kijken we op de site van DigiCrime voor de meest recente smerige Java- en Javascript-trucs.

Wat een leuke site is voor mensen met een eigen homepage is de Top Ten Ways to Tell If You Have A Sucky Home Page. Heel handig voor de Planet Internetters, die volgens ons vaak op alle tien de punten een onvoldoende scoren.

Jeremy Wie zeker geen advies nodig heeft voor het maken van een homepage, is de maker van What's inside Jeremy Wallet? Op het eerste gezicht zou je denken dat je op de site van een Americaanse tv-serie bent, maar dan blijkt het gewoon een site te zijn van en over Jeremy Wilson. Aan de hand van de vulling van zijn portefeuille leer je hem kennen.

Voor het maken van een site kun je nooit te veel fonts hebben. Chank Diesel heeft niet alleen heel veel (gratis) fonts maar ook nog eens een originele vormgeving.

Niet altijd even grappig maar wel elke dag (sinds 1993!) een nieuwe cartoon heeft Doctor Fun. Ongelofelijk hoe iemand zo lang dagelijks plaatjes van een hoge kwaliteit kan leveren zonder er geld mee te verdienen.

Afwisselend leuk en flauw maar in ieder geval de moeite waard zijn de Delta Cat's Answering Machine Messages. Luister naar het antwoordapparaat van ET, Beavis and Butthead of Zsa Zsa Gabor!

Voor ongelofelijke verhalen over mensen die door stommiteiten (bijna) om het leven komen moet je bij The Darwin Award zijn.

MapQuest Ontzettend knap gemaakt is the MapQuest. Probeer maar eens je eigen straatnaam in te typen. Je krijgt een plattegrond van de straat, wijk, stad of regio overal ter wereld.

Tot slot als beloning voor de mensen die dit hele stuk helemaal hebben uitgelezen het adres van een pikante videoshow [18 jaar en ouder, red.]. Een voorbeeld van hetgeen internet tot een commercieel succes heeft gemaakt: sexsites!"   einde

archief
 
 


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.