ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ S I E R T   P R U I S ]  pijltje

 

 
(mugshot) Siert Pruis (1973) is in het dagelijks leven werkzaam in de automatisering. Pruis is ook aanvoerder van de Foot Soldiers. Foot Soldiers is een van de grootste Quake clans met World Access / Planet Internet als thuisbasis. Samen met de clans SuX en Sqeletons With Style heeft FS onlangs een alliantie gevormd. Om samen te trainen bijvoorbeeld.
Online staat Pruis bekend onder zijn alter ego FS.Jehova. Hij heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd. Die reputatie maakte hij waar tijdens het drukbezette Quake toernooi Netgamez dat vorig weekend in Hilversum werd gehouden. Jehova werd eerste.
  "Netgamez was de perfecte kans om tegen mensen te spelen zonder dat het type verbinding een rol speelde. Mensen met zeer snelle verbindingen (T1, ISDN) hebben namelijk een enorm voordeel ten opzichte van modem spelers - een van de zwakke punten van Quake. Velen waren benieuwd of ik nou echt zo goed Quake kan spelen, of dat ik een voordeel geniet omdat ik ISDN heb. Dat heb ik geweten. Netgamez was een van de zwaarste LANparties waar ik ooit ben geweest.

Foot Soldier

Er zijn in Nederland een hoop getalenteerde spelers, in het bijzonder Doomer waar ik het toch bijzonder moeilijk mee heb in Quake. Hij had alleen de pech dat hij in de matches zat met de beste spelers. Had de organisatie ervoor gezorgd dat de poules beter waren verdeeld, dan was de eindstand waarschijnlijk compleet anders geweest. Ik heb bijvoorbeeld helemaal niet tegen de nummer 2 gespeeld en maar een keer tegen de nummer 3 en dat was op zijn verzoek. Met een andere indeling was iemand als Doomer veel hoger geŽindigd. Voor de rest was dit een perfecte LANparty. Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige reacties en ik zie jullie hopelijk op Netgamez '98.

Quake spelers zijn over het algemeen bijzondere mensen: ze bezitten de zwaarste pc's en hebben torenhoge telefoonrekeningen vanwege Quake spelen via internet. Je zou Quake'ers kunnen vergelijken met Star Trek fans. Ze doen werkelijk alles om zoveel mogelijk over hun hobby te weten te komen en zo veel mogelijk er mee bezig te zijn. Maar waarom is Quake nu zo populair? Dit komt denk ik door de goede multiplayer ondersteuning, de hoge mate van geweld in het spel en de contacten die je kunt hebben met je mede-spelers. De hoeveelheid informatie die je kunt vinden op internet over Quake is enorm. Er bestaat zelfs een searchengine speciaal voor Quake gerelateerde items. Een andere zeer bekende is BluesNews, een site die zich uitsluitend richt op Quake nieuws - een soort CNN voor Quake.

Quake meets Lara Croft

Maar in je eentje Quake spelen verveelt op den duur, daarom zijn de clans in het leven geroepen. Deze clans gedragen zich bijna net zoals de Schotse clans vroeger: vechtpartijen, allianties, oorlogen, alles vind je in het clanwezen. Een van de bekenste clans zijn toch wel de Rangers. Wat deze clan nou zo bijzonder maakt, is dat zij begonnen zijn met het zogenaamde moviemaking. Was een movie in het begin nog een opname van een clanwar, dankzij de Rangers is dat nu uitgegroeid tot bijna complete speelfilms. Binnenkort komt hun grootste project uit: RGB3. Het maken van de movie nam bijna evenveel tijd in beslag als een reguliere bioscoopfilm. Ook zeer leuk om te zien is is Quake comic Dank and Scud.

Tot slot mijn Guide to Be Successful in Quake. Zorg dat je de zwaarste hardware hebt. Dit geeft je een snelheidswinst ten opzichte van andere spelers en is goed voor het imago. Zorg dat je pc mimimaal voorzien is van een ISDN aansluiting als je Quake speelt via internet. Speel met een muis of een SpaceOrb voor een sneller reactievermogen tijdens het spelen. Voorzie je zelf van een killer cfg om met zo weinig mogelijk inspanning zo veel mogelijk kills te kunnen maken. (Nee, ik gebruik geen bot.) Speel minimaal 5 uur per week Quake om zo veel mogelijk te oefenen en word lid van een clan. Ga regelmatig naar LANparties en andere Quake evenementen. Tenslotte, zorg voor een goed inkomen, Quake is namelijk een zeeeer dure hobby. Bedankt PTT, voor die toch altijd weer boeiende rekeningen van jullie."   einde

PS: Voor de mensen die benieuwd zijn wat voor pc ik heb, dit is mijn configuratie:

Pentium II 300Mhz - 64MB RAM - Ultra Wide SCSI - Monster3D - Matrox videokaart - Soundblaster 32 - IIyama 17" monitor.

archief
 
 


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.