ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ A R J A N   &   E R N O ]  pijltje

 

 
(mugshot)

Arjan Broere (1968, links) en Erno Mijland (1966) vormen het hilarische duo achter HeT, het Humoristisch elektronisch Tijdschrift. Gemiddeld eens per maand worden de lezers per e-mail getrakteerd op drie komische A-viertjes: 'PC-Eend, het schoonmaakmiddel voor uw computer, komt ook onder de randjes van uw toetsen.' In het dagelijks leven zijn zij werkzaam aan de Fontys Hogescholen in Tilburg.
Momenteel houdt HeT een schrijfwedstrijd in stijl waarbij lezers worden aangemoedigd eenzelfde verhaaltje te schrijven in verschillende versies. Bij Shift schrijven Arjan en Erno zelf: tien definities van humor op internet.
  "Humor op internet? Laat me niet lachen. Humor op internet is als:

1 met Wim T. Schippers in de wachtkamer van de tandarts, vlak voor je wortelkanaalbehandeling. Want de computer vinden we in een doorgaans on-leuke omgeving. Maar Webbedingetjes van Paul van Zwieten brengt netnieuws met een relativerende glimlach.

2 een optreden van Toon Hermans op papier. Want de grappen zijn ontdaan van elke timing. Maar timing is niet altijd een vereiste. Lees maar in het Nederlands Nieuws Journaal van Radio Nederland Wereldomroep: 'man bijt hond' en 'broodje aap'-verhalen, smakelijk opgediend.

3 Bert Visscher die achter een gordijn en zonder licht speelt. Want elke dynamiek ontbreekt. Maar Ben de Cocq brengt in zijn Consumentengids geestige items die lekker binnenkabbelen en nonchalant aanspoelen.

4 je huishoudster, die alle kruidenpotjes op alfabetische volgorde heeft gezet. Want je vindt niets nieuws, het is alleen overzichtelijk geordend. Maar dat is bij een site over Monthy Python erg prettig. Hoe ging die scheldkannonade van John Cleese ook al weer?

5 Tommy Cooper op de radio. Want bestaand materiaal wordt niet aangepast aan het medium, zoals interactiviteit. Maar in nieuwgroepen zoals alt.fan.monty-python kun je geinige threads tegenkomen, waarin interactiviteit wel mogelijk is. Je moet wel insider zijn: "This is a dead mail, This mail has ceased to be. This mail has gone back to his maker... "

6 de koffie die altijd bruin staat. Want het aanbod is altijd opvraagbaar, maar is niet lekker vers. De top 10 van David Letterman wordt daarentegen wel regelmatig ververst.

7 een binnenpretje. Want het is enigszins gênant, lachen achter je beeldscherm, omdat niemand meelacht. Maar je kunt natuurlijk met spiegels de eenzaamheid te lijf gaan.

8 een condoom. Want je moet door een hoop heisa om even te genieten. Maar heb je al eens gezocht tussen de Useless Pages? Soms kom je heerlijke sites tegen over survival technieken van de geranium.

9 Seth Gaaikema die Herman Finkers wegens ziekte vervangt. Want meestal denk je iets hilarisch mee te gaan maken, wat vervolgens erg tegenvalt. Maar sites als die van Jiskefet zijn echt leuk, omdat hun teksten ook op het bleedscherm overeind blijven.

10 alleen uitgaan op zondag in Kampen en hopen dat je wat leuks meemaakt. Want je hoopt iets smakelijks te vinden, maar die kans is klein. Maar als je bij een search engine als Ilse eerst humor intikt en dan dood is dat wel weer grappig."   einde

archief
 
 


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.