ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ H A N S   K E R K H O F ]  pijltje

 

 
(mugshot) Hans Kerkhof (1963) is oprichter van TV3000, een klein maar innovatief bedrijf dat van underground televisie overstapte op overground internet. Hij werkte mee aan de sites van Heineken, Stimorol en Nationale Nederlanden en stond met de TV3000 caravan oa op het Lowlands festival. Die caravan is inmiddels uitgegroeid tot de TV3000 Internet Roadshow - internet spektakel op lokatie. Want Kerkhof gaat graag bij mensen langs. 'Ik ben voornamelijk iemand van de applicatie, techniek inzetten voor een vaak pragmatisch doel. Korte deadlines, veel spektakel en tevreden mensen.'
Eens kijken of hem dat op bezoek bij Shift ook lukt.
  "Nu alweer zo'n twee jaar op pad met wat sinds 1 april officieel de 'TV3000 internet roadshow' heet. Dat is wat ik wil doen. Internet onder de mensen. Als jij de enige bent die een bepaald tv programma heeft gezien, had je het net zo goed niet hoeven zien. Dit collectief beleven geldt voor media en met name voor internet.

Als ik op een van de roadshows aan newbie's laat zien wat internet te bieden heeft, is AltaVista vaak het startpunt. Je vangt er een glimp op van de enorme omvang van het web. In deze search engine zitten zo'n 31 miljoen web documenten opgeslagen. Ik vraag mensen een onderwerp van hun interesse in te typen en hup, duizenden pagina's over dat onderwerp.

Oudeschans
l i v e   c a m e r a ' s
Onze camera is al meer dan twee jaar online. Dag in dag uit laat hij een beeld zien van de Oudeschans in Amsterdam. Dagelijks trekt deze camera honderden bezoekers vanuit de hele wereld. Waarom? De camera aan de Oudeschans is slechts een van de honderden live camera's ter wereld. Het oog op de wereld. Is iedereen een voyeur? Wil iedereen iets van zichzelf laten zien, gezien worden?

Niet doen, Arie
a m a t e u r   s e x
Voor mij was de Wild Roses' Sexually Explicit Amateur Home Page de eerste kennismaking met amateur sex op internet. Blam! Mensen sturen elkaar plaatjes van elkaar. Titels als mywife001.jpg vind ik geweldig. Je vindt ze in een van de vele amateur nieuwsgroepen. Ondertussen is er een heel netwerk ontstaan van amateur sex waarvan de commercie gretig gebruik maakt en zelfs incognito amateur sites opzet. Zo is ook de eens zo romantische Wild Roses' homepage ten prooi gevallen aan de commercie. Jammer, nostalgie op het net bestaat niet.

a p p l i c a t i e s
Grote bedrijven met grote budgetten kopen dure software pakketten van grote bedrijven. Databases, commerce servers, intranet builders, enzovoort. Vaak met een verse TM en een levensduur van een paar maanden. Terwijl alle software die je nodig hebt om een gruwelijk goede website op poten te zetten gratis is, inclusief het operating system.
Hoe zet je een webserver op? Men neme een kale Pentium 133/32MB/1GIGHD. Installeer Linux, draai de webserver van Apache, installeer de Mini SQL database engine, voor scripting gebruik je PHP en je bent in business.

mailing
i n t e r n e t   i s   h a n d i g
E-mail mailinglijsten zijn geweldig. Ik ben er op zo'n 10 geabonneerd. Niks geen onnavolgbare en stuk gedesignde websites, gewoon alle informatie in je mailbox. Op deze ben ik onder andere geabonneerd: Shareware.com Dispatch, Tv-Info, nettime-nl, WebWereld, Shift Mail, Yahoo!'s Picks of the Week, Rhizome, Dutch Home Page mailinglist en de VPRO Cultuurlijst.

Dan nog iets uit de oude doos en conceptuele html van Jodi.org, de enige site die ik ken die interfaceontwerp en -design op een ander plan zet... sprakeloos."   einde

archief
 
 


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.