ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ M A R T I N   O P D O P ]  pijltje

 

 
(mugshot) Martin Opdop (1973) is in de afgelopen zes maanden uitgegroeid tot een heuse internet bigshot. Zijn software start-up International Mavo Inc. (IMI) heeft namelijk onlangs de felbegeerde opdracht van PTT Telecom om de speciale browser voor Het Net te ontwikkelen in de wacht gesleept. Ondertussen werkt Opdop aan zijn eerste roman: Being Dutch. Contact met de pers probeert hij te vermijden. Voor Shift maakte hij een uitzondering en vertelt hij het geheim achter zijn succesverhaal.

DI 01:04:97

    "Vooral sinds de recente successen van IMI vraagt men mij vaak hoe ik zo snel zo rijk geworden ben. 'Dat is in één woord samen te vatten,' zeg ik dan: connectivity. En als jij dat niet begrijpt, moet je het zelf maar weten. Dan wordt het dus nooit wat.'

 

Internet biedt iedereen een goede opportunity om binnen korte tijd voldoende geld te verdienen. Je moet er alleen de juiste instelling voor te hebben. Guts. Als Nederlanders dat zouden vertonen, waren ze bij wijze van spreken allemaal miljonair. Helaas ziet men dat niet in, omdat men veel te veel bezig is met zijn eigen zaakjes en te weinig de big picture in de gaten houdt. Ik vind het daarom een goede zaak dat de redactie van Shift mij heeft uitgenodigd om eens een paar prima initiatieven uit de doeken te doen.

RealAroma Goeie voorbeelden te over. Maar de kewlste pagina's vinden we toch - het spijt me - nog steeds in de States. Mijn favoriete app heb ik bijvoorbeeld gevonden op de sympatieke site Fade to Black: NetNymph. Je kunt er alle niet-pornografische zooi op internet eenvoudig mee blokkeren. Dat is lekker relaxed surfen. Vooral als je ook nog eens de RealAroma plug-in geïnstalleerd hebt, en een prima site als Naked Women opsnort. Man, is me dat effe romantisch. Kik-ker!

Tijd voor wat instructie. Een goede en leerzame Amerikaanse site is Moklew van de Indianengroepering Tenretni. Bezoek hem en huiver over de Diekstra-mentaliteit van de mannen bij Planet Internet: het wordt wel erg duidelijk waar zij hun vormgevingsideeën vandaan hebben. En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Als ik tenminste niet op alt.adjective.noun.verb.verb.verb lig, mijn favoriete newsgroup, of de FAQ van diezelfde Usenet-thuse bezoek.

In Nederland is het allemaal minder. Neem nou zo'n internetkunstenaar als Mathieu Papu. Op zich een strakke site, puike content, nickxsz mis mee. Een artist van internationale allure. Maar waarom zet zo'n jongen het dan niet zo op dat de zwarte flappen bij wijze van al uit je broek vallen op het moment dat je je browser op hem richt?

Benz Wie zijn kop hier boven het maaiveld uitsteekt, wordt gewoonweg gefuckt, vermorzeld. Dat zie je ook aan zo'n jongen als Onnoz. Ooit een vrindje van me. Hij heeft 's Neerlands enige echte Zen-site ingericht. Als die jongens van Oibibio en/of ondergetekende dat hadden gedaan, waren we met z'n allen binnengelopen. Maar meneer moest dat zo nodig zelf doen. Als je dan niet in een Mercedes rondrijdt, moet je het gewoon maar zelf weten.

Of neem nou het collectief van jonge vrouwelijke interneteers dat zich bezig houdt met de online marketing voor de Hema! Dat is dus de Hema. Die proberen op deze manier papier te maken en daar word ik zo moe van. Dat had toch minstens de Bijenkorf kunnen zijn, zeg ik dan.

Het Net Momenteel zijn we bij IMI bezig een nieuwe browser op te zetten voor de PTT, codenaam: Telescope. Deze browser zal onder andere als eerste in staat zijn HTML, SGML, VRML en MRML-tags te lezen. Daarover lees je meer op onze homepage - sowieso het beste wat je op Het Net kunt overkomen. En als jij dat niet begrijpt, moet je het zelf maar weten. Dan wordt het dus nooit wat."  einde

archief
 
 


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.